FC Groningen verhuurt spits Postema aan FC Den Bosch

6 oktober 2020 / vandaag

FC Groningen verhuurt Romano Postema voor de rest van het seizoen 2020/2021 aan FC Den Bosch. De Trots van het Noorden ziet graag dat de 18-jarige spits op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie ervaring opdoet en speelminuten gaat maken.

FC Groningen heeft heel veel vertrouwen in Romano Postema, getuige de handtekening die de jonge spits in mei van dit jaar zette in het Hitachi Capital Mobility Stadion onder een nieuwe vierjarige verbintenis tot medio 2024. De technische staf van de Trots van het Noorden vindt dat de Stadjer veel wedstrijden op een zo hoog mogelijk niveau moet gaan spelen om ervaring op te doen. Bij FC Groningen zelf was het uitzicht op veel speelminuten wat minder groot.

Aan de bal tegen Almere City

Vorig seizoen kwam de voetbalcarrière van de aanvaller in een stroomversnelling. Postema debuteerde als invaller op 31 augustus 2019 in het eerste elftal in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarna werd hij geselecteerd voor het Nederlands elftal, dat deelnam aan de eindronde van het WK onder-17 in Brazilië. Eenmaal terug in Groningen stond Postema een week voor zijn achttiende verjaardag voor zijn basisdebuut in de Eredivisie in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, dat was op 1 februari van dit jaar. Tot nu toe heeft de spits 15 officiële wedstrijden achter zijn naam staan in het eerste elftal van FC Groningen.

Mooie toekomst
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus licht de verhuur van Postema toe: “Wij zien een mooie toekomst voor Romano bij FC Groningen en denken daarom dat het heel goed voor hem is als hij de rest van dit seizoen wekelijks in het betaalde voetbal aan wedstrijden toekomt. Bij FC Den Bosch krijgt hij die mogelijkheid en wij zijn heel benieuwd wat dit met zijn ontwikkeling zal gaan doen. Wij geloven erin dat Romano in de komende jaren de spits van FC Groningen 1 kan worden en deze stap kan daarin heel belangrijk zijn. Wij gaan hem uiteraard zeer nauwlettend volgen en zijn er van overtuigd dat Romano zich in de Keuken Kampioen Divisie op een goede manier kan laten zien.”

Zoekt tegenstander Almere City op
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws