FC Groningen verhuurt Schreck aan FC Erzgebirge Aue

28 juli 2021

FC Groningen verhuurt Sam Schreck voor de rest van het seizoen 2021/2022 aan FC Erzgebirge Aue. De Duitse club, uitkomend in de 2. Bundesliga, heeft na de huurperiode een optie tot koop op de 22-jarige middenvelder. Schreck, die de Duitse nationaliteit heeft, kwam in de zomer van 2019 naar FC Groningen en speelde in totaal 27 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden.

Sam Schreck werd medio 2019 overgenomen van Bayer Leverkusen en tekende toen in Euroborg een vierjarig contract, tot medio 2023. De allround middenvelder keert nu – in ieder geval voorlopig – terug naar Duitsland. FC Erzgebirge Aue is een club uit de voormalige DDR, die het nieuwe voetbalseizoen in de 2. Bundesliga afgelopen weekend is begonnen met een 0-0 gelijkspel uit tegen 1. FC Nürnberg.

Schreck tussen 2 tegenstanders

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zegt over de verhuur van Schreck: “Het uitzicht op veel speelminuten komend seizoen in het eerste elftal van FC Groningen was voor Sam niet groot. Hij is op een leeftijd dat hij structureel moet voetballen op een voor hem zo hoog mogelijk niveau. Daarom hebben wij samen naar een passende oplossing gezocht. Met de verhuur aan FC Erzgebirge Aue hebben we die gevonden en daar zijn zowel de clubs als Sam zelf blij mee. Wij danken Sam voor zijn inspanningen tot nu toe bij FC Groningen en wensen hem komend seizoen heel veel succes met zijn nieuwe club in de 2. Bundesliga.”

Laatste nieuws