string(9) "claudebot"

FC Groningen verhuurt Postema aan Roda JC.

Woensdag 31 augustus 2022 om 17:45

Romano Postema wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan Roda JC Kerkrade. De 20-jarige spits verlengde onlangs zijn contract bij FC Groningen en zal voor zijn verdere ontwikkeling de komende maanden in de Keuken Kampioen Divisie spelen.

20220402GRONINGENAJAX048

Romano Postema is een geboren en getogen Stadjer die de gehele Opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn heeft doorlopen. De spits werd met FC Groningen onder-17 in 2019 landskampioen en debuteerde het seizoen daarop op 31 augustus 2019 in Euroborg als invaller tegen Heracles Almelo.
 
De Groninger, die zich in de afgelopen seizoenen ontwikkelde tot een publiekslieveling, speelde tot op heden 52 officiële wedstrijden in groen-wit waarin hij zes doelpunten maakte. In het seizoen 2020/2021 werd Postema voor één seizoen verhuurd aan FC Den Bosch, waar hij in 27 competitiewedstrijden tien keer scoorde en acht assists gaf. In het bekertoernooi scoorde Postema twee keer in drie duels.
 
FC Groningen verlengde onlangs het contract van Postema met een jaar tot medio 2025 en verwacht dat de jonge spits in de Keuken Kampioen Divisie waardevolle ervaring kan opdoen door veel speelminuten te maken. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus geeft uitleg over de verhuurperiode van Postema.
 
“Wij vinden Romano Postema een talentvolle spits, die het in zich heeft om uit te groeien tot vaste basiskracht bij FC Groningen. Niet voor niets hebben we zijn contract opengebroken en verlengd. Romano heeft het afgelopen jaar zijn waarde bewezen, met als hoogtepunt natuurlijk zijn beide goals thuis tegen N.E.C. Het is belangrijk voor zijn ontwikkeling dat Romano op zijn leeftijd op een goed niveau veel speelminuten maakt en bij Roda JC ligt dat perspectief er.”
 
Fledderus gaat de verrichtingen van Postema vanzelfsprekend nauwlettend volgen. Roda JC Kerkrade is een club die de huidig technisch directeur als oud-speler van Roda goed kent. “De Keuken Kampioen Divisie is een mooi podium voor jonge spitsen om zichzelf te laten zien. Roda JC Kerkrade is een club die bovenin wil meespelen en een mooie mogelijkheid voor Romano om zich verder te ontwikkelen. We wensen hem heel veel succes in Limburg.”

postema2

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus