FC Groningen verhuurt Lundqvist aan Panathinaikos

26 augustus 2021

FC Groningen verhuurt Ramon Pascal Lundqvist voor de rest van het seizoen 2021/2022 aan het Griekse Panathinaikos FC. De club uit Athene heeft na de huurperiode een optie tot koop op de 24-jarige middenvelder. Tegelijkertijd heeft de Trots van het Noorden het contract met de Zweed met een seizoen verlengd, tot medio 2024. Lundqvist speelde tot nu toe in totaal 49 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij acht keer scoorde.

Ramon Pascal Lundqvist werd medio 2019 overgenomen van NAC Breda en tekende toen in Euroborg een vierjarig contract, tot medio 2023.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen meewerkt aan een verhuur van Lundqvist met een koopoptie, maar tegelijkertijd ook het contract van de Zweedse middenvelder met een jaar verlengt: “Wij vinden Ramon Pascal nog altijd een speler met bijzondere kwaliteiten. Op dit moment denken we dat het voor alle partijen een goede oplossing is dat hij wordt verhuurd, nu hij deze stap kon en ook graag wilde zetten. Na dit seizoen zou Ramon Pascal nog slechts een contract voor een jaar hebben bij FC Groningen als Panathinaikos besluit om de koopoptie na de huurovereenkomst niet te lichten. Dat leek ons niet wenselijk. Wij geloven dat hij van waarde kan zijn en daarom vonden wij het belangrijk om pas aan een verhuurperiode mee te willen werken als de transferrechten langer bij ons zouden blijven liggen, op het moment dat Panathinaikos besluit om af te zien van een definitieve overname. Dat is nu het geval. Wij wensen Ramon Pascal heel veel succes in Athene.”

Goed gesprek met de ref

De Super League – zoals de competitie op het hoogste niveau in Griekenland heet – begint komend weekend. Panathinaikos start zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Asteras Tripolis.

Laatste nieuws