string(9) "claudebot"

FC Groningen verhuurt keeper Hoekstra aan PEC Zwolle.

Dinsdag 31 januari 2023 om 13:00

FC Groningen verhuurt doelman Jan Hoekstra voor de rest van dit seizoen aan PEC Zwolle. De keeper heeft nog een contract in Euroborg tot de zomer van 2024. Hoekstra is afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen. De doelman voegt zich per direct bij de selectie van PEC Zwolle, de koploper uit de Keuken Kampioen Divisie.

Jan Hoekstra begon met keepen bij vv Gieterveen. De doelman doorliep de Opleiding van FC Groningen vanaf zijn twaalfde en debuteerde op 30 oktober 2019 voor de hoofdmacht in de met 1-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys. Tot op heden kwam de keeper tot drie wedstrijden in het eerste elftal, allen duels in het TOTO KNVB bekertoernooi.

De 24-jarige Hoekstra werd in het seizoen 2020/2021 verhuurd aan Roda JC Kerkrade, waar hij dat gehele voetbaljaar basisspeler was in Limburg. Hoekstra speelde interlands voor Oranje onder-20 en Jong Oranje. Uiteraard blijft de Trots van het Noorden de prestaties van Hoekstra tijdens de verhuurperiode op de voet volgen en FC Groningen wenst de doelman veel succes in Zwolle.

Gerelateerd nieuws.

01:59
1 dag geleden

FC Groningen begint aan finale van het seizoen

1 dag geleden

Alleen Onder-15 zaterdag in actie op Corpus

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard