FC Groningen verhuurt Amir Absalem aan Almere City

21 januari 2020 / vandaag

Amir Absalem maakt het seizoen 2019/2020 af bij Almere City, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Flevoland huurt de 22-jarige verdediger voor de rest van dit seizoen van FC Groningen.

Amir Absalem kende zijn opleiding bij Feyenoord. In de zomer van 2016 kwam de linksbenige vleugelverdediger over naar FC Groningen. Sinds zijn entree in Groningen speelde Absalem 18 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden. Hij heeft in het Hitachi Capital Mobility Stadion nog een contract tot medio 2021.
 
Omdat Absalem tijdens de tweede seizoenshelft niet veel zicht had op behoorlijk wat speeltijd in de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs, ging technisch directeur Mark-Jan Fledderus kijken naar de mogelijkheden. “Wij vinden Amir namelijk nog altijd een talentvolle speler, maar voor zijn verdere ontwikkeling was het daarbij wel van belang dat hij op korte termijn aan spelen zou toekomen op een zo hoog mogelijk niveau. In onze ogen kan hij zich in Almere op een goede manier laten zien. Wij hebben nog altijd vertrouwen in en plannen met Amir. Op dit moment is deze stap zowel voor speler als club goed. Wij wensen Amir heel veel succes bij Almere City en zullen zijn verrichtingen nauwlettend volgen.”

Absalem emmen uit
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws