FC Groningen vergeet te winnen tegen NAC.

Maandag 11 maart 2013 om 15:28

FC Groningen heeft vrijdagavond in stadion Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Door een goal van Maikel Kieftenbeld in de 48e minuut kwam de FC op een 1-0 voorsprong. Twee minuten later wist NAC Breda een penalty te benutten waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

De eerste helft was FC Groningen duidelijk beter dan NAC Breda.  Andraz Kirm schoot vanaf ongeveer 20 meter tegen de paal en ook Michael de Leeuw, Lorenzo Burnet, Kees Kwakman en Género Zeefuik wisten geen van allen hun kansen te benutten.
Ook in de tweede helft bleven er kansen komen voor FC Groningen en na drie minuten was het raak. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van Maikel Kieftenbeld, die zich niet bedacht en de bal keihard in de kruising schoot: 1-0. Lang kon de FC helaas niet van de voorsprong genieten, want een minuut later maakte Lorenzo Burnet een overtreding in het zestienmetergebied. NAC Breda kreeg een penalty en Jordy Buijs wist deze langs Marco Bizot te schieten: 1-1.
FC Groningen ging verder waar het mee bezig was en kreeg via Michael de Leeuw, Leandro Bacuna en Género Zeefuik opnieuw goede kansen, wat helaas niet resulteerde in goals.
In de slotfase van de wedstrijd werd er nog gewisseld door trainer Robert Maaskant. Andraz Kirm en Génerzo Zeefuik werden naar de kant gehaald en vervangen door Filip Kostic en David Texeira. Maar helaas konden zij het verschil niet meer maken, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.
FC Groningen speelt komend weekend een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 17 maart om 16.30 uur.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen de volgende Junior Club leden met een speler of scheids/grensrechter het veld op:
Jacco Benthem, Youri Boers, Ramon Dries, Rogier Eggink, Ruben Geerts, Guus Greveling, Jelmer Brouwer, Daan Hogeling, Kim Jongbloed, Sjoerd Riemersma, Sander Smeenge, Wessel Warnders, Jeroen Welles, Bart-Jan Geerts.
In de rust waren vijf GWB leden uitgenodigd voor de Gasunie Shoot-Out:
Tom van Dijk, Patrick Westerhof, Dennis Wever, Brian Mastebroek, Jan-Pieter Westing, Stefan Talens.
Junior Reporter bij deze wedstrijd was Sanne Dijkgat. Haar wedstrijdverslag is te lezen op de website van de Green White Bengels, www.greenwhitebengels.nl Foto’s van de wedstrijd activiteiten zijn te bekijken en te bestellen via www.oypo.nl/juniorclubfoto.