string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen trekt Görkem Can aan.

Zaterdag 25 januari 2020 om 09:00

FC Groningen heeft Görkem Can gecontracteerd. De 19-jarige linksbenige verdediger tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion een overeenkomst voor 2,5 jaar met een optie op nog twee seizoenen. De in Duitsland geboren Can, die eveneens over een Turks paspoort beschikt, wordt overgenomen van Bundesligaclub Schalke 04.

200123EOA0563

Görkem Can, geboren in Gelsenkirchen, kende zijn opleiding bij VfL Bochum. In de zomer van 2017 maakte de Turks-Duitse verdediger de overstap naar Schalke 04. Na twee seizoenen in de U19 van de club uit zijn geboorteplaats, maakte Can sinds dit seizoen deel uit van Schalke 04 II, uitkomend in de Regionalliga West. Can werd geselecteerd voor de nationale Duitse jeugdploegen van onder-15 tot en met onder-17. Sinds 2019 komt de linker centrale verdediger uit voor Turkije.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is zeer te spreken over de komst van Can. “Görkem is een linksbenige verdediger die bij voorkeur centraal, maar ook als linkervleugelverdediger, uit de voeten kan. Dat zijn posities waarvoor veel clubs invulling zoeken. Met Görkem hebben wij voor een langere periode een zeer talentvolle speler aan ons weten te binden, die hier de mogelijkheid krijgt zich verder te ontwikkelen.”

200123EOB0069

​”Hoewel hij per direct aansluit bij de eerste selectie is Görkem een speler voor de toekomst, met wie we geduld moeten hebben. We mogen niet van hem verwachten dat hij direct een basisspeler zal zijn, maar die potentie heeft hij zeker. Door goede scouting en via ons netwerk hebben wij Görkem weten te overtuigen de overstap te maken naar Groningen. Afgelopen zomer hadden wij al interesse in Görkem, maar toen wilde Schalke 04 hem niet laten gaan omdat de club hem in de voorbereiding op dit seizoen met de eerste selectie wilde laten meedraaien. Dat zegt wel iets over zijn kwaliteiten. Wij zijn heel tevreden dat het nu alsnog gelukt is om Görkem naar Groningen te halen.”

200123EOB9956

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’