string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen trekt Daniël Beukers aan.

Maandag 12 juni 2023 om 12:00

FC Groningen heeft Daniël Beukers aangetrokken. De 19-jarige verdediger komt over van AZ. De jeugdinternational tekende in Euroborg een overeenkomst voor vier seizoenen, tot medio 2027, met een optie op nog een jaar. Beukers was afgelopen seizoen onder meer vaste basisspeler van AZ onder-19, dat de prestigieuze Europese Youth League wist te winnen.

Daniël Beukers werd op 28 januari 2004 geboren in Spakenburg en kwam via VV IJsselmeervogels in de opleiding van AZ terecht. De rechtsback speelde vanaf 2018 bij de Alkmaarders en debuteerde enkele dagen na zijn negentiende verjaardag, op 3 februari van dit kalenderjaar, in het profvoetbal namens Jong AZ. Beukers kwam tot 7 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast was de verdediger een vaste waarde in het team van AZ onder-19 dat de Youth League wist te winnen. In de route naar die titel werden onder meer FC Barcelona, Real Madrid en Eintracht Frankfurt verslagen. Beukers speelde negen wedstrijden in het Europese toptoernooi, scoorde daarin drie keer en gaf twee assists. 

Daarnaast is Beukers jeugdinternational van Oranje en debuteerde hij in maart van dit jaar voor Nederland onder-20. “Ik zou mezelf omschrijven als een gepassioneerd en emotioneel persoon. Ik kan mijn hele ziel en zaligheid in een wedstrijd leggen en doe er alles aan om te winnen. Ik ben een opkomende rechtsback die veel meters kan overbruggen, goed kan verdedigen, houd van duels spelen en graag mee wil aanvallen.”

Beukers zet heel bewust de stap van Alkmaar naar Groningen en legt uit waarom. “FC Groningen is een mooie club, waar veel jonge spelers de mogelijkheid krijgen om door te breken en richting een hoger niveau groeien. Voor mijn toekomstige ontwikkeling zie ik deze club dan ook als de perfecte stap. Mijn doel is om zo snel mogelijk in de basis terecht te komen en kampioen te worden in de Keuken Kampioen Divisie.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Bergen kopt FC Groningen naar absolute climax

2 dagen geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

4 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april