FC Groningen trekt Ahmed El Messaoudi aan

15 augustus 2019 / vandaag

FC Groningen voegt per direct Ahmed El Messaoudi toe aan de eerste selectie. De Trots van het Noorden neemt de 24-jarige in Brussel geboren Marokkaan over van het Belgische KV Mechelen. El Messaoudi tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion een contract voor drie seizoenen.

Ahmed El Messaoudi begon zijn profcarrière bij Lierse SK. De verdedigende middenvelder werd vanaf medio 2015 verhuurd aan achtereenvolgens Standard Luik en KV Mechelen, dat hem medio 2017 definitief overnam van de voormalige profclub uit het Belgische Lier. Vorig seizoen werd El Messaoudi door KV Mechelen verhuurd aan Fortuna Sittard. Hij speelde bijna 140 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij zes keer scoorde en goed was voor negen assists. El Messaoudi heeft één interland namens Marokko achter zijn naam staan.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is in z’n nopjes dat FC Groningen erin geslaagd is El Messaoudi aan de eerste selectie van de club toe te voegen. “Voor het middenveld, waar we ruim zitten in de aanvallend ingestelde spelers, waren wij nog op zoek naar een speler die voor extra balans zorgt binnen onze selectie. Het liefst een speler met veel voetballend vermogen en fysieke kracht.”
 
“In die zoektocht zijn we uitgekomen bij Ahmed. Hij heeft afgelopen seizoen bij Fortuna Sittard laten zien over veel voetballend vermogen te beschikken, daarnaast kan hij zowel controlerend spelen op het middenveld als belangrijk zijn in het meepikken van doelpunten en assists. Ahmed beschikt over prima fysieke voorwaarden en geeft ons daarmee extra body en lengte. Het is tevens prettig dat hij met zijn 24 jaar en zijn ervaringen in zowel België als Nederland ook op dat gebied wat toevoegt aan onze relatief jonge selectie. Wij zijn heel blij dat we erin geslaagd zijn hem over te nemen van KV Mechelen.”

190815EOB1622
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws