string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen transfereert Irandust naar IF Brommapojkarna.

Dinsdag 27 februari 2024 om 10:00

FC Groningen heeft met het Zweedse IF Brommapojkarna overeenstemming bereikt over de definitieve transfer van Daleho Irandust. De 25-jarige middenvelder keert per direct terug naar zijn geboorteland. De Trots van het Noorden ontvangt een transfervergoeding voor de Zweed en heeft daarnaast een doorverkooppercentage bedongen.

Daleho Irandust werd in de zomer van 2021 door FC Groningen overgenomen van BK Häcken uit Zweden. De international van het Scandinavische land tekende een meerjarige overeenkomst in Euroborg en debuteerde twee weken na zijn komst in het groen-witte shirt van de FC.

De middenvelder speelde in totaal 45 wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin hij tot twee doelpunten kwam. Acht maal stond de Zweed met een assist aan de basis van een doelpunt. Dit seizoen kwam Irandust tot acht optredens voor de FC.

Zijn nieuwe club IF Brommapojkarna komt uit in de Allsvenskan, het hoogste niveau in Zweden. De Zweedse competitie start eind maart met de eerste speelronde. Vorig jaar eindigde BP, zoals de club uit Stockholm kortweg ook wel wordt genoemd, als 14e.

Groningen dankt Daleho Irandust voor zijn inzet voor de club en wenst hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

1 dag geleden

Opleiding: drie teams in actie, één thuisduel

2 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker