FC Groningen transfereert Hrustic naar Eintracht Frankfurt

28 september 2020 / vandaag

FC Groningen heeft met Eintracht Frankfurt overeenstemming bereikt over de transfer van Ajdin Hrustic naar de Duitse Bundesligaclub. De 24-jarige middenvelder had in het Hitachi Capital Mobility Stadion nog een contract tot het einde van dit seizoen. De Australiër is zes jaar verbonden geweest aan FC Groningen en heeft 75 officiële wedstrijden gespeeld voor de Trots van het Noorden, waarin hij zes keer scoorde.

Hrustic

Ajdin Hrustic kwam in 2014 over van Schalke 04 en begon bij FC Groningen in de onder-19 van trainer Peter Hoekstra. Na zijn amateurovereenkomst tekende de middenvelder drie profcontracten, waarvan zijn laatste in 2018. Hrustic debuteerde in april 2017 in het eerste elftal van FC Groningen in de uitwedstrijd tegen AZ (0-0). Twee weken later scoorde hij zijn eerste goal voor groen-wit, thuis tegen PEC Zwolle (5-1). Zijn laatste treffer voor de FC, een jaar geleden, was eveneens uitgerekend tegen de club uit Zwolle.
 
Met zijn transfer naar Eintracht Frankfurt keert Hrustic terug naar het land waar zijn ouders nog steeds wonen en hij opgroeide. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus gunt hem deze overgang van harte. “Ajdin is één van de spelers in de huidige selectie van FC Groningen die het langst aan de club was verbonden. Hij heeft bij FC Groningen in alle opzichten een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ajdin heeft laten zien een uitstekende Eredivisie-voetballer te zijn en hij krijgt nu de kans zich te bewijzen in een groot voetballand. Wij zijn er trots op dat we opnieuw een speler rechtstreeks kunnen afleveren aan een grote Europese competitie als de Bundesliga. Wij gunnen Ajdin deze stap van harte, danken hem voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws