FC Groningen transfereert Benschop naar Cyprus

13 januari 2020 / vandaag

FC Groningen heeft een akkoord bereikt met Apollon Limassol over een transfer van Charlison Benschop. De 30-jarige spits maakt per direct de overstap naar de club op Cyprus. De Trots van het Noorden ontvangt een transfervergoeding voor Benschop, die afgelopen zomer transfervrij een tweejarige overeenkomst tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

191124EOC5355

Charlison Benschop speelde rond de driehonderd officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij in totaal bij zo’n honderd goals (doelpunten en assists) betrokken was. Bij FC Groningen kwam de in Willemstad op Curaçao geboren spits in een half jaar tijd tot 18 officiële wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus licht toe waarom FC Groningen Benschop na een half jaar heeft laten vertrekken. “Charlison kwam afgelopen zomer met bepaalde verwachtingen naar Groningen. Hoewel hij zeker een aandeel heeft gehad binnen het team in de eerste seizoenshelft, hebben wij na een half jaar met elkaar ook geconcludeerd dat het niet is geworden wat beide partijen ervan hadden verwacht. Toen Apollon Limassol zich voor Benschop meldde, hebben wij dan ook besloten in gesprek te gaan over een transfer. Met Kaj Sierhuis en Joel Asoro hebben wij jonge en talentvolle spitsen binnen de eerste selectie en daarnaast klopt jeugdinternational Romano Postema nadrukkelijk op de deur. Met het vertrek van Benschop is er voor alle drie de spitsen nog meer ruimte om zich nog verder te ontwikkelen, hetgeen wij een belangrijk uitgangspunt vinden bij FC Groningen.”

FC Groningen dankt Charlison Benschop hartelijk voor zijn inzet bij de club en wenst hem heel veel succes in zijn verdere carrière.

20191124JV9462
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws