FC Groningen toont karakter in Den Bosch.

Maandag 04 maart 2024 om 21:52

FC Groningen heeft maandagavond (4 maart) de competitiewedstrijd in en tegen Den Bosch met 1-4 gewonnen. De ruststand in Stadion De Vliert was 0-0. Voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien scoorden Rui Mendes en clubtopscorer Romano Postema beiden twee keer. De Trots van het Noorden heeft nu na 27 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie 48 punten.

Na de intense halve bekerfinale tegen Feyenoord was het zaak voor FC Groningen om zo snel mogelijk te herstellen. De middenvelders Laros Duarte en Luciano Valente waren tot op het laatste moment twijfelgevallen. De jonge Groninger kon aan de aftrap staan in de Brabantse hoofdstad. De international van Kaapverdië begon vanaf de bank en dat leverde Joey Pelupessy weer een basisplaats op het middenveld op.

Eerste helft
In de eerste helft waren er wel veel hoekschoppen over en weer, maar weinig tot geen uitgespeelde en open kansen. De 0-0 ruststand was dan ook logisch.

Na de pauze een heel ander beeld met over en weer kansen. Dit resulteerde na tien minuten in de tweede helft in de voorsprong voor FC Den Bosch. Even daarvoor had Romano Postema nog voorlangs geschoten vanuit een schuine hoek.

Binnen een kwartier zette FC Groningen orde op zaken. Eerst kwam de ploeg van Lukkien nogal fortuinlijk op gelijke hoogte. Invaller Rui Mendes joeg door op de keeper, die vervolgens tegen de FC-aanvaller aanschoot. De bal caramboleerde daarop in het Brabantse doel, 1-1.

Voorsprong
Vijf minuten later kwam Marvin Peersman door over de linkerflank. Zijn uitstekende voorzet werd bij de tweede paal knap binnengekopt door Postema, 1-2. Weer vijf minuten later nam de Trots van het Noorden een nog grotere voorsprong. Postema werd opnieuw vrijgespeeld. Zijn diagonale schot werd eerst nog gekeerd door de Bossche goalie, maar de rebound was een prooi voor opnieuw Mendes die voor de tweede keer scoorde in het FC-shirt; 1-3.

In de absolute slotfase volleerde Postema ook zijn tweede treffer tegen de touwen en kwam er een ruime eindstand op het scorebord te staan: 1-4.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet in Den Bosch: https://www.fcgroningen.nl/koning

Thuiswedstrijd
FC Groningen speelt komende vrijdag (8 maart) in speelronde 29 van de Keuken Kampioen Divisie een thuiswedstrijd. Vanaf 20.00 uur is MVV uit Maastricht de tegenstander in Euroborg. Voor dit thuisduel zijn kaarten eenvoudig te bestellen via https://tickets.fcgroningen.nl/