FC Groningen tankt vertrouwen met ruime zege in bekertoernooi.

Woensdag 27 oktober 2021 om 22:59

FC Groningen won woensdagavond eenvoudig de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Helmond Sport werd met 4-0 verslagen in Euroborg. De wedstrijd, die in het teken stond van het eren van het ziekenhuispersoneel in de regio, stond bij rust 3-0. Door doelpunten van Romano Postema (2x), Daleho Irandust en Jørgen Strand Larsen bekert de FC verder.

photo6037371670869686343

Het bekerduel met Helmond Sport stond in het teken van het eren van het ziekenhuispersoneel uit het verzorgingsgebied van FC Groningen. Ruim 3.600 ziekenhuismedewerkers werden bedankt voor hun geleverde werk gedurende de coronacrisis en keken uit naar een mooie bekeravond. De Trots van het Noorden liet de gehele eerste helft zien de overhand te hebben en drukte dit dan ook uit in doelpunten.

De eerste Groningse treffer van de avond viel binnen twintig minuten. Daleho Irandust omspeelde zijn tegenstander en leverde een pass aan Romano Postema. De aanvaller schoot beheerst raak en maakte daarmee zijn eerste officiële doelpunt voor FC Groningen.

photo6037371670869686354

Binnen twee minuten werd de score al verdubbeld. Na aangever te zijn geweest bij het vorige doelpunt was Irandust ditmaal zelf de doelpuntenmaker. De FC veroverde het balbezit op de rand van het Helmondse strafschopgebied waarna de Zweed zijn eerste doelpunt voor FC Groningen tegen de touwen schoot, 2-0.

De Trots van het Noorden had met veel balbezit de duidelijke overhand in de wedstrijd woensdagavond. Door ongeveer tien minuten voor de rust de 3-0 te maken, kon de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs comfortabel de kleedkamer opzoeken. Dit derde doelpunt kwam van de voet van opnieuw Postema. Diep op de helft van Helmond Sport werd het balbezit veroverd waarna de aanvaller zijn tweede van de avond kon maken.

photo6037371670869686391

Net als in de eerste 45 minuten kon de FC ook in de tweede helft op de sfeervolle steun van de Noordtribune rekenen. De groen-witten gingen in het tweede deel van de wedstrijd verder waar zij mee bezig waren. De ploeg was in Euroborg een maatje te groot voor de club uit het zuiden en was de gehele tweede helft op zoek naar meer doelpunten. Dit lukte tien minuten na de rust via invaller Jørgen Strand Larsen. De Noor, in de ploeg gekomen voor Cyril Ngonge, kreeg van Damil Dankerlui aan de rechterkant de voorzet. Strand Larsen zag dat hij vogelvrij in het strafschopgebied stond, veerde omhoog en kopte de 4-0 eenvoudig binnen.

Het vierde doelpunt van Strand Larsen was tevens de laatste van de wedstrijd. Peter Leeuwenburgh had een relatief rustige avond. De enige echte tegenstoot van Helmond Sport kon de doelman in de tweede helft met een vlotte reactie tegenhouden.
FC Groningen versloeg Helmond Sport en bereikte daardoor de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Aanstaande zaterdagavond, 30 oktober, wordt er geloot voor de volgende ronde. Een dag later staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor de FC. Dan is N.E.C. de tegenstander in Nijmegen. Aftrap 14.30 uur.