FC Groningen stoot Willem II uit beker.

Dinsdag 19 december 2023 om 22:49

FC Groningen is er in geslaagd zich te kwalificeren voor de volgende ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. In de tweede ronde werd Willem II verslagen met 1-3. De ruststand in het Koning Willem II Stadion was 0-1. De doelpuntenmakers voor de Trots van het Noorden waren in Tilburg Luciano Valente, Laros Duarte en Romano Postema. Donderdagavond vindt de loting plaats voor het vervolg van het bekertoernooi, in januari van het nieuwe jaar.

Tegen Willem II keerde Marco Rente terug in de wedstrijdselectie. De Duitser nam direct de positie centraal achterin over van de geblesseerde Radinio Balker. Op het middenveld verving Laros Duarte de eveneens geblesseerde Johan Hove. Op de bank waren in Tilburg naast Nils Eggens (hij was vrijdag al geselecteerd voor de uitwedstrijd tegen MVV) ook plekjes ingeruimd voor de jeugdspelers Roy Leicester en Steyn Potma. Dit bracht het totaal aantal eigen opgeleide spelers op 16 van de 23 selectiespelers!

Eerste helft
FC Groningen nam direct het initiatief in het Koning Willem II Stadion. De hoge Groningse druk zorgde ervoor dat de koploper van de Keuken Kampioen Divisie voor eigen publiek op eigen helft werd gehouden. Dit resulteerde na iets meer dan 20 minuten spelen in de meer dan verdiende voorsprong voor FC Groningen. Het afjagen op Tilburgse helft bracht de bal voor de voeten van Luciano Valente, die zich niet bedacht en met een mooie krul de gasten uit het Noorden op voorsprong zette in het Zuiden, 0-1.

In het restant van de eerste helft was FC Groningen niet meer zo dominant, maar nog steeds bovenliggend. Hidde Jurjus hoefde geen nat pak te halen op het kletsnatte veld in Tilburg.

Tweede helft
Na rust leek FC Groningen de lijn van de eerste helft door te trekken, maar na een driedubbele wissel aan Tilburgse zijde kwam Willem II uit het niets op 1-1. FC Groningen had even nodig om die tegenslag te verwerken, maar pakte de draad daarna weer op. Nadat Laros Duarte een vrije trap al net naast zag gaan, schoot de middenvelder groen-wit een kwartier voor tijd alsnog op voorsprong, 1-2.

Een kleine tien minuten voor tijd besliste Romano Postema de wedstrijd. Nadat de spits naar beneden was getrokken in het strafschopgebied, maakte de Stadjer het vanaf elf meter zelf uiterst koelbloedig af en schoot hij daarmee FC Groningen zeer verdiend naar de volgende ronde.

Laatste wedstrijd 2023
FC Groningen sluit het kalenderjaar 2023 vrijdagavond af met een wedstrijd voor eigen publiek. In de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie voor de jaarwisseling is Jong FC Utrecht de tegenstander. De aftrap is vrijdagvond om 20.00 uur. Voor het slotakkoord van 2023 in Euroborg zijn kaarten te koop via: https://tickets.fcgroningen.nl/