string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen steunt supporters, aanvullende voorwaarden vanuit Heerenveen onacceptabel .

Woensdag 18 januari 2023 om 16:01

FC Groningen zal zondagmiddag zonder supporters afreizen en spelen in Heerenveen. De Friese gemeente kwam woensdag met aanvullende voorwaarden waardoor slechts de helft van de vooraf aangekondigde capaciteit van het gastenvak in het Abe Lenstra Stadion kan worden benut. De verschillende supportersgroeperingen van de Trots van het Noorden hebben daarna besloten tot een boycot van het duel over te gaan. FC Groningen steunt haar supporters.

FC Groningen treedt zondagmiddag om 12.15 uur in het Abe Lenstra Stadion aan tegen sc Heerenveen. De Trots van het Noorden zou in Friesland worden gesteund door een volledig uitverkocht uitvak. Liefst 1.200 supporters hadden een ticket gekocht voor de buscombi die de club werd opgelegd. Woensdagochtend kreeg de FC te horen dat er vanuit Friesland aanvullende voorwaarden worden gesteld en er zondag slechts 600 supporters welkom zijn in het gastenvak.

FC Groningen is ontstemd over de ontstane situatie. Algemeen directeur Wouter Gudde hierover: “Laten we voorop stellen dat mensen die zich niet kunnen gedragen daarvoor een passende straf moeten ontvangen. Wat nu in Heerenveen gebeurt – en we eerder ook na het duel met Excelsior hebben gezien – is dat er volledige groepen worden gestraft. De goeden moeten onder de kwaden lijden. Dat is onacceptabel.”

Door de aanvullende maatregelen hebben de officiële supportersgroeperingen van FC Groningen besloten de wedstrijd te boycotten. Het is zowel voor FC Groningen als voor deze groeperingen onmogelijk een keuze te maken in wie wél en wie niét mag afreizen naar Heerenveen. “Wij snappen het besluit van onze supporters en staan volledig achter deze keuze,” aldus Gudde.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jorg Schreuders verstevigt koppositie in strijd Speler van het Jaar

1 week geleden

Kom zaterdag wanneer mogelijk met de fiets naar Euroborg

2 weken geleden

Thuisduel met Cambuur in uitverkochte Euroborg