string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen start volle februari-maand in Dordrecht.

Donderdag 01 februari 2024 om 13:00

FC Groningen neemt het morgenavond, vrijdag 2 februari, op tegen FC Dordrecht. Bij het duel aan de Krommedijk is het gastenvak met bijna vierhonderd Groningse supporters wederom nagenoeg volledig uitverkocht. De competitiewedstrijd in speelronde 24 van de Keuken Kampioen Divisie begint om 20.00 uur en wordt niet live uitgezonden op ESPN. Thuisblijvers zijn daarom aangewezen op het schakelkanaal van ESPN óf een integraal live radioverslag via Radio Noord.

Dick Lukkien kan in Zuid-Holland niet beschikken over het de laatste weken bekende lijstje afwezigen. Middenvelder Laros Duarte verblijft met Kaapverdië nog steeds op het toernooi om de Afrika Cup. Spits Kevin van Veen is niet voldoende wedstrijdfit voor wat momenteel bij FC Groningen wordt gevraagd. Ook Leandro Bacuna ontbreekt in Dordrecht. Voor de aanvoerder komt het uitduel nog net iets te vroeg.

FC Groningen is aan een sterke serie wedstrijden bezig. Zo won de Trots van het Noorden alle officiële wedstrijden in de maand januari. Uiteraard stemt dit Lukkien en zijn staf tot tevredenheid, maar van achterover leunen kan geen enkele sprake zijn, zo laat de hoofdtrainer weten. “We zitten er momenteel lekker in, maar ik proef bij iedereen de honger en ambitie om meer te willen. We gaan ook morgen in en tegen Dordrecht weer een hele kluif krijgen aan de tegenstander, die ook in Euroborg heeft laten zien goed te kunnen voetballen.”

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke competitiewedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan vrijdag stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel aan de Krommedijk. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning.

Scheidsrechter
FC Dordrecht – FC Groningen staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin hij terugblikt op het thuisduel met Jong AZ en de impact van ‘In Memoriam’ en ingaat op Deadline Day, de wedstrijdselectie en de tegenstander uit Dordrecht.

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Dilemma genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar

5 dagen geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

1 week geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april