string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen start met Regioplan Voetbalontwikkeling.

Woensdag 30 november 2022 om 17:15

FC Groningen is gestart met het Regioplan Voetbalontwikkeling en heeft Floris van Es aangesteld als projectleider. Doel van het Regioplan Voetbalontwikkeling is om vanuit de aanwezige kennis en expertise in de Opleiding van FC Groningen, verenigingen te ondersteunen op voetbaltechnisch gebied. Op woensdag 1 februari 2023 worden kaderleden van clubs aangesloten bij het Amateurconvenant uitgenodigd voor een grote kick-off.

JW2022202313091

Van Es, die deze rol als Projectleider Voetbalontwikkeling Regio zal combineren met zijn functie als programmaleider Voorselectie, is blij met zijn nieuwe functie en gaat vanaf heden vol energie aan de slag met de gestelde doelen. Als trainer deed hij ervaring op in verschillende rollen in zowel binnen- als buitenland. Hierdoor kent van Es de praktijk van verenigingen erg goed. 
 
Doelgroep  
“We gaan bezig met een Regioplan waarbij we als FC Groningen het voetballandschap op voetbaltechnisch vlak willen inspireren en beïnvloeden. Alle trainers werken vanuit een bepaalde passie en vol energie om kinderen beter te maken en plezier te laten beleven aan het voetbal. Wij willen aan die passie, ook graag inhoudelijke kennis toevoegen op een aantal specifieke thema’s en willen daarnaast de groei en/of aanstelling van een Hoofd Opleiding (HO) stimuleren.”  
 
FC Groningen wil kaderleden binnen het amateurvoetbal in Noord-Nederland inspireren en de mogelijkheden bieden zich verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door gedurende het seizoen verschillende bijeenkomsten te organiseren en vraagstukken die leven binnen het jeugdvoetbal te onderzoeken en te beantwoorden. Daarmee wil de Trots van het Noorden een nog stevigere bijdrage leveren aan de algehele voetbalontwikkeling in het achterland van de club. De FC ziet in deze algehele voetbalontwikkeling een sleutelrol weggelegd voor de Hoofd Opleiding van amateurverenigingen.  
 
Thema’s en samenwerking  
Van Es: “De HO is ontzettend belangrijk om uiteindelijk een duurzaam karakter te geven aan de inhoudelijke kennis die wij willen overdragen. Hij/zij is daarmee namelijk de belangrijkste ‘begeleider’ voor de trainer/coach in het werkveld. Ik ben zelf lang trainer geweest en heb die begeleiding weleens gemist.”  
 
Het Regioplan Voetbalontwikkeling moet zich gaan onderscheiden door in te zoomen op een gering aantal thema’s, waarvan FC Groningen denkt dat die relevant zijn voor elke vereniging. “Denk hierbij aan kennisdeling over voetbaltrainingen, beter bewegen en selectieprocessen,” verduidelijkt Van Es. “We geloven er ook in dat elke vereniging érgens in uitblinkt en zien onszelf als een verbinder tussen de verschillende clubs.”  
 
Plezier  
“In de toekomst zullen we bijvoorbeeld intervisie bijeenkomsten faciliteren om verenigingen zo van en met elkaar te leren. We zullen daarbij veel optrekken met de KNVB – die ook cursussen aanbieden voor trainers en Hoofden Opleiding.” Met het Regioplan Voetbalontwikkeling hoopt FC Groningen een mooie rol als aanjager te creëren waarin de samenwerking met de voetbalbond en de clubs gaat resulteren in een hoger voetbalniveau. Met als uiteindelijk doel dat leden nog meer plezier gaan halen uit de sport en bij hun club.   
 
Kick-off 1 februari  
Van Es is inmiddels gestart met een inventarisatie, nulmeting en diverse gesprekken. Verenigingen kunnen vanaf heden hun vraagstukken bij Van Es neerleggen en FC Groningen zal vanuit het Amateurconvenant diverse bijeenkomsten organiseren voor onder andere trainers en hoofden opleiding. De kick-off van het Regioplan Voetbalontwikkeling zal plaatsvinden op woensdag 1 februari in Euroborg. Belanghebbenden van verenigingen aangesloten bij het Amateurconvenant Noord-Nederland kunnen zich hier kosteloos voor aanmelden via: https://www.fcgroningen.nl/amateurconvenant/kickoffregioplan

IMG_5644

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord