string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen start 2024 met bekerwedstrijd tegen Excelsior.

Maandag 15 januari 2024 om 13:00

Het eerste officiële duel van FC Groningen in het kalenderjaar 2024 is een bekerwedstrijd. Morgenavond, dinsdag 16 januari, is Excelsior in Rotterdam de tegenstander in de achtste finales van het TOTO KNVB bekertoernooi. De aftrap in het Van Donge & De Roo Stadion is om 20.00 uur. FC Groningen krijgt in Rotterdam support van een volledig uitverkocht uitvak. Voor supporters die niet kunnen of willen afreizen, is het bekerduel live te volgen via ESPN 3.

Met zo ongeveer om de drie dagen een wedstrijd kijkt hoofdtrainer Dick Lukkien uit naar het overvolle programma in de januari-maand, dat opmerkelijk genoeg voor FC Groningen begint met een bekerwedstrijd. Het geplande competitieduel met Jong Ajax van vanavond (maandag 15 januari) is vanwege het bekerprogramma met een week verplaatst.

Zin
Over de afgelopen twee weken zegt Lukkien: “De winterstop was kort en met twee oefenduels hebben we warm kunnen draaien voor de tweede seizoenshelft. Wij willen aanknopen bij waar we eind 2023 zijn geëindigd, met een goede serie. We hebben zin om weer te beginnen, dat verneem ik aan de jongens.”

Dat gaat FC Groningen in Rotterdam tegen Excelsior doen zonder de geschorste Marvin Peersman, de niet wedstrijdfitte Kevin van Veen en nieuwbakken international Laros Duarte, die bij het toernooi om de Afrika Cup zijn debuut maakte voor de Kaapverdische Eilanden. “Met Duarte hebben we er een international bij, dat is hartstikke mooi voor hem. Uiteraard is het voor ons jammer dat we hem moeten missen, maar dat is gegeven wat we al een tijdje wisten.”

Scheidsrechter
De Trots van het Noorden wordt in Rotterdam gesteund door een vol uitvak, met 400 FC-supporters. Het bekerduel Excelsior – FC Groningen staat dinsdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof en is voor de thuisblijvers live te zien op ESPN 3. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin de hoofdtrainer onder meer terugblikt op de twee oefenwedstrijden tijdens de winterstop en hij zijn licht laat schijnen op bekertegenstander Excelsior.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

3 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april

02:01
1 week geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg