string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen staat voor krachtmeting met PSV.

Vrijdag 21 oktober 2022 om 13:00

FC Groningen ontvangt komende zondagmiddag op het favoriete voetbaltijdstip van 14.30 uur titelkandidaat PSV in Euroborg. Een bekerzege op FC Dordrecht en de terugkeer van een aantal spelers in de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Frank Wormuth zijn positieve punten in aanloop naar de krachtmeting met de Eindhovenaren, die donderdagavond nipt met 1-0 onderuit gingen in het Europese treffen met de koploper van de Premier League, Arsenal.

20221001FCGRONINGENAZ044

Frank Wormuth had de afgelopen week al een paar keer gezegd dat een overwinning veel kan doen in de ploeg. Met de degelijke en overtuigende 0-3 uitzege in Dordrecht en de kwalificatie voor de volgende ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi gaat FC Groningen zich zondagmiddag meten met PSV. “Van PSV is veel bekend,” zegt Wormuth. “Wij hebben de laatste wedstrijden van ze gezien. De enige vraag is met welke opstelling zij tegen ons zullen starten. Het systeem dat ze spelen, zal hetzelfde zijn. We hebben een mooie uitdaging zondag.”

Keepers
Wie tegen de Brabantse topclub het FC-doel zal verdedigen kan Wormuth nog niet zeggen. “We weten het nog niet. Michael Verrips is op dit moment (vrijdagochtend – red.) nog niet helemaal fit en Peter Leeuwenburgh is afgelopen woensdag met klachten uitgevallen. We zullen zondag een beslissing nemen.”

Zeker is wel dat Laros Duarte na zijn schorsing in Dordrecht weer van de partij is zondagmiddag tegen PSV. Ook linkervleugelspeler Isak Määttä is weer inzetbaar.

Scheidsrechter
FC Groningen – PSV staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Het stadion opent de poorten om 13.00 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Volledige voorbeschouwing
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester onder meer terugblikt op de bekerzege tegen FC Dordrecht en hij een update geeft over de keepers van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren