string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg.

Donderdag 25 april 2024 om 13:00

FC Groningen staat drie speelronden voor het einde van de reguliere competitie voor een onvervalste promotiekraker in de Keuken Kampioen Divisie. De Trots van het Noorden neemt het vrijdagavond in Tilburg op tegen koploper Willem II. Als de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien daags voor Koningsdag er met de zege vandoor gaat in het Koning Willem II Stadion dan stevent de competitie af op een ongekende climax. Bij winst van de thuisploeg zijn de Brabanders verzekerd van promotie naar de Eredivisie.

Nog voordat speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond om 20.00 uur in gang wordt geschoten, is de spanning al hoog. Bij een gelijkspel in Tilburg blijft het verschil op de ranglijst tussen beide clubs 4 punten met dan nog twee speelronden te gaan. Nummer twee Roda JC (71 punten) heeft op dit moment één punt meer dan FC Groningen (70) en staat op drie punten van koploper Willem II (74). De Trots van het Noorden heeft in Tilburg met 600 supporters de steun van wederom een volledig uitverkocht uitvak.

Het wordt voor de derde keer dit seizoen dat groen-wit en de tricolores elkaar treffen. In Euroborg werd het aan het begin van dit seizoen 0-0. In december schakelde FC Groningen met een 1-3 zege Willem II in Tilburg uit in het bekertoernooi. Over de confrontatie van morgenavond zegt Dick Lukkien: “Ook ik ben benieuwd naar de krachtsverhoudingen. Wij hebben een beeld van Willem II, maar naar ik begreep trainen zij besloten en moeten we dus ook rekening houden met andere scenario’s. Maar veel belangrijker is hoe wij er zelf voorstaan en dan zie ik dat we een goede trainingsweek achter de rug hebben. Wij zijn er klaar voor en ik heb daar een goed gevoel bij.”

Wedstrijdselectie
Lukkien kan in Tilburg beschikken over zowel Hidde Jurjus als Jasper Meijster. Opmerkelijk genoeg kregen beide FC-keepers afgelopen weekend een rode kaart. De rode prent voor Jurjus werd vrijwel direct zonder aarzeling door de KNVB geseponeerd. De veldverwijzing van Meijster in het thuisduel van FC Groningen onder-21 tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord bleef weliswaar staan, maar levert hem alleen één duel schorsing op voor de eerstvolgende wedstrijd van FC Groningen onder-21. Meijster mag dus onderdeel zijn van de wedstrijdselectie van het eerste elftal tegen Willem II. FC Groningen kan in het Koning Willem II Stadion niet beschikken over Wouter Prins en Kristian Lien.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke competitiewedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan vrijdagavond stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel met Willem II. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning.

Scheidsrechter
Willem II – FC Groningen staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. De promotiekraker is live te zien op STAR Channel (voorheen FOX), dit is op kanaal 11 bij Ziggo of kanaal 16 bij KPN. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin hij terugblikt op de prachtige voetbalavond tegen SC Cambuur en vertelt over de wedstrijdselectie voor de clash in het Koning Willem II Stadion.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

5 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april

03:19
2 weken geleden

Driepunter tegen Cambuur. Bekijk de nieuwste aflevering van ‘Thuis’