FC Groningen speelt gelijk in oefenduel in Bielefeld.

Woensdag 22 maart 2023 om 16:41

Een combinatieteam van FC Groningen heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Arminia Bielefeld. Op het trainingscomplex van de 2. Bundesligaclub werd het 1-1. De ruststand was 0-1 voor de ploeg van Dennis van der Ree door een benutte strafschop van Ragnar Oratmangoen.

FC Groningen moest het in Bielefeld stellen zonder de internationals Damil Dankerlui, Tomas Suslov, Johan Hove, Ricardo Pepi, Oliver Antman, Aimar Sher, Luciano Valente, Thijmen Blokzijl en Thom van Bergen. Daarnaast deed hoofdtrainer Dennis van der Ree voor dit oefenduel geen beroep op de vaste krachten Laros Duarte, Radinio Balker en Michael Verrips. Paulos Abraham en Daleho Irandust zijn nog geblesseerd.

Afgelopen seizoen speelde Arminia Bielefeld nog op het hoogste niveau, tegenwoordig is de ploeg de nummer 15 van de 2. Bundesliga. Voor aanvaller Florian Krüger was het bezoek aan Bielefeld een weerzien met oude bekenden. Die zag vanaf de bank dat zijn ploeggenoten na een kwartier spelen een strafschop kregen. Liam van Gelderen werd gevloerd en Ragnar Oratmangoen prikte de bal vanaf elf meter secuur onder in de hoek; 0-1. Ondanks een paar kansen voor de thuisploeg ging de Trots van het Noorden met de voorsprong de rust in.

In de tweede helft kreeg Arminia de nodige kansen, die vooral door doelman Peter Leeuwenburgh onschadelijk werden gemaakt, voordat de Duitsers tien minuten voor tijd langszij kwam door een treffer van Vasiliadis.

FC Groningen hervat de Eredivisie op zondag 2 april met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De aftrap in Limburg is dan om 16.45 uur.

Leeuwenburgh; Van Gelderen, Chalus, Mads Sørensen, Willems (46. Musampa); Oratmangoen, Pelupessy, Schreuders; Slor (85. Van Kaam), Manu (46. Turay) en Määttä (60. Krüger)