FC Groningen speelt gelijk bij rentree Robben.

Zaterdag 22 augustus 2020 om 15:54

FC Groningen heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Almere City. Ramon Pascal Lundqvist maakte de Groningse goal, Faris Hammouti scoorde voor de thuisploeg. Arjen Robben maakte zijn rentree voor de Trots van het Noorden, de aanvoerder speelde een half uur mee.

Robben

Robben trapte de wedstrijd met een grote glimlach op het gezicht in gang. De 36-jarige aanvaller had na twee minuten spelen bijna zijn eerste assist te pakken door Ajdin Hrustic op randje strafschopgebied in te spelen. Het schot van Hrustic ging rakelings over het doel. Ook verdediger Bart van Hintum was na ruim een kwartier spelen dichtbij een treffer, maar schoot net als Hrustic net over het doel.

Almere City kwam na 26 minuten spelen op voorsprong door een kopbal van Faris Hammouti uit een corner. Robben werd vier minuten later vervangen door Ramon Pascal Lundqvist en de Zweed zette FC Groningen vlak voor rust op gelijke hoogte. Gabriel Gudmundsson vond zijn landgenoot met een afgemeten voorzet waarna Lundqvist goed de bal aanviel en via een kopbal scoorde, 1-1.

FC Groningen zocht het doel van Almere City in de tweede helft vanaf het begin op, maar kon geen echt grote kansen creëren. De thuisploeg werd na een uur spelen via een uitbraak gevaarlijk. Mees Kaandorp probeerde het van dichtbij achter zijn standbeen langs, maar doelman Sergio Padt liet zich niet foppen. De keeper redde twintig minuten voor tijd tot twee keer toe goed op de inzet van Anass Ahannach en Thomas Verheydt.

Het spel speelde zich de gehele tweede helft af op de helft van Almere. Groningen vuurde via Hrustic en Lundqvist meerdere gevaarlijke vrije trappen richting het doel en invaller Romano Postema kwam in de slotfase nog een keer goed voor zijn man en schoot over. De spits kon even later zijn hoofd net niet tegen een voorzet van Tomas Suslov zetten. Scoren deden beide ploegen niet meer waardoor FC Groningen gelijkspeelde bij de rentree van Arjen Robben.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui (66’ Schreck), Dammers (77’ Van de Looi), Itakura, Van Hintum (77’ Suslov), Gudmundsson (66’ Postema), Matusiwa (46’ El Messaoudi), Van Kaam, Hrustic (77’ El Kharbachi). Robben (31’ Lundqvist), El Hankouri.