FC Groningen speelt eerste wedstrijd in 2022 gelijk.

Donderdag 06 januari 2022 om 15:53

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd van 2022 gelijkgespeeld. SV Meppen was in Euroborg tijdens een oefenwedstrijd de tegenstander. Het duel eindigde in 1-1 bij een ruststand van 0-0. Romano Postema was in de tweede helft de doelpuntenmaker voor FC Groningen. Het allerlaatste balcontact van de wedstrijd zorgde in de slotfase voor een doelpunt voor de Duitsers en de gelijke stand.

Hoekstra

Trainer Danny Buijs gaf alle 24 beschikbare veldspelers speeltijd. Keeper Jan Hoekstra speelde de gehele wedstrijd tegen de Duitse ploeg uitkomend in de 3. Bundesliga. SV Meppen staat in de top van de competitie en startte brutaal in Euroborg. Keeper Hoekstra moest in de beginfase een paar keer handelend optreden.

Beide ploegen noteerden één goede doelkans in de eerste helft. Hoekstra pakte een poging van Beyhan Ametov. Aan de kant van FC Groningen was spits Jørgen Strand Larsen dichtbij een treffer. De Noor kwam op een voorzet van de rechterkant goed voor zijn man en kopte bij de eerste paal rakelings naast. Daardoor gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

Strand Larsen

De tweede helft werd tien keer gewisseld aan de kant van de FC. Diverse spelers afkomstig uit de Opleiding van de club kregen de mogelijkheid zich te laten zien. Het eerste gevaar van de FC was van spits Romano Postema die in het strafschopgebied werd gestuit door een verdediger. Na bijna een uur spelen krulde Patrick Joosten een bal van buiten de 16 richting de verre hoek, maar dit bleek een prooi te zijn voor de Duitse keeper.

Postema kreeg twintig minuten voor tijd de tot dan toe grootste kans van de tweede helft. De spits werd uitstekend weggestoken voor Daleho Irandust die de snelheid van de door de FC opgeleide aanvaller goed inschatte. Postema duelleerde goed met zijn directe tegenstander en schoot hard in de lange hoek. De keeper moest zich strekken, maar kon het schot stoppen. Enkele minuten later kreeg ook Joosten zijn tweede kans van de wedstrijd, deze van een stuk dichterbij, maar weer lag de Duitse keeper in de weg.

De derde maal was het scheepsrecht voor Postema. De spits schoot FC Groningen in de 82e minuut op voorsprong. Een lage voorzet van Marin Sverko werd ingeschoten door Jens Schraven. De keeper stopte de inzet van de jongeling, maar moest een rebound prijsgeven waarna Postema alert reageerde en 1-0 binnen schoot.

Postema leek matchwinner te worden, maar het laatste balcontact van de wedstrijd in blessuretijd van de tweede helft eindigde in het net achter keeper Hoekstra. Jeron Al-Hazaimeh schoot via een Gronings been raak, 1-1.

Opstelling 1e helft: Hoekstra, Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer; Duarte, Van Kaam, Suslov, De Leeuw, Strand Larsen, Ngonge.

Opstelling 2e helft: Hoekstra, Dammers, Kasanwirjo, Sverko, Schraven, Irandust (75’ Holder), Valente Talo (75’ Blokzijl), Joosten, Postema, Abraham.