string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen schrijft brief aan Rutte.

Donderdag 06 september 2012 om 15:07

Namens FC Groningen heeft algemeen directeur Hans Nijland woensdag een brief geschreven aan demissionair minister-president Mark Rutte. De Trots van het Noorden wil van de VVD-leider weten wat zijn standpunt is ten aanzien de invoering van de crisistax en de doorberekening van politie-inzet bij voetbalwedstrijden.

FC Groningen heeft vanuit de media begrepen dat Rutte voor deze maatregelen zou zijn. De Trots van het Noorden is echter van mening dat het doorvoeren van een crisistax bij betaald voetbalorganisaties haar doel voorbij schiet.
Dwarszit
De extra belasting van 16 procent, die wordt opgelegd bij jaarsalarissen vanaf 150.000 euro bruto, komt voor rekening van de werkgever, dus in dit geval de clubs. Wat FC Groningen daarbij ook dwarszit, is dat deze maatregel met terugwerkende kracht per 1 januari 2012 in zou gaan en hierin door clubs niet is voorzien bij het opstellen van de begroting en hierop dus evenmin nog kan worden geanticipeerd.
Daarnaast vraagt FC Groningen zich in de brief af of de kosten van politie-inzet – naast het betaalde voetbal – ook worden doorberekend aan andere organisaties van evenementen, zoals een avond vierdaagse of festivals.
Inzage
Nijland geeft in het schrijven de VVD-leider inzage in het profiel van de club en heeft hem daarbij gewezen op de maatschappelijke functie van FC Groningen en de enorme kosten die clubs al maken voor hun vrijwilligers- en veiligheidsorganisaties. Mede hierdoor is de politie-inzet in Groningen – en dus de daarmee gepaard gaande kosten – de laatste jaren al drastisch afgenomen.
Nijland vraagt Rutte in de brief om een reactie en nodigt hem tot slot uit tot het bezoeken van een wedstrijd van FC Groningen in Euroborg zodat de politicus zich persoonlijk op de hoogte kan stellen de gang van zaken in Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’