FC Groningen prikt er vijftien in tegen VV Sellingen.

Vrijdag 28 juni 2019 om 20:59

FC Groningen heeft vrijdagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2019/2020 met 15-0 gewonnen bij VV Sellingen. Bij rust was de stand 0-7. Topscorer van de avond was Thijs Dallinga met vier treffers. De andere goalgetters waren Romano Postema (3x), Kaj Sierhuis (2x), Ajdin Hrustic (2x), Oskari Sallinen (2x), Remco Balk en debutant Gabriel Gudmundsson. Ook Ramon Pascal Lundqvist maakte zijn officieuze debuut in het groen-wit.

20190628JV3112

In Sellingen speelde FC Groningen in de eerste en de tweede helft met twee verschillende elftallen. Na 45 minuten spelen werden alle tien veldspelers gewisseld. Alleen doelman Sergio Padt bleef negentig minuten staan. Hij had een makkelijke avond en speelde af en toe alleen een rol in de opbouw bij zijn eigen team. Internationals Samir Memisevic en Ritsu Doan waren nog afwezig. Azor Matusiwa, Jannik Pohl, Mo El Hankouri en de kersverse nieuweling Sam Schreck kwamen nog niet in actie.

Aan de aftrap stonden wel twee andere aanwinsten: Gabriel Gudmundsson en Ramon Pascal Lundqvist. Beide middenvelders maakten daarmee hun officieuze debuut in het derde tenue van FC Groningen. De productie kwam in de eerste helft van drie spelers. Junioren Romano Postema (3x) en Remco Balk waren goed voor vier goals. Kaj Sierhuis maakte er twee en Gabriel Gudmundsson één keer.

In de tweede helft eiste doelman Gerwin Bontjer van Sellingen een hoofdrol voor zich op door een strafschop van Thijs Dallinga te stoppen. Ook linksback Bjorn de Roo had een heldenrol bij de thuisclub door een inzet van Ajdin Hrustic op de lijn te keren. Toch konden de amateurs niet voorkomen dat Dallinga viermaal en Hrustic tweemaal scoorden. Oskari Sallinen nam eveneens twee treffers voor zijn rekening en zo won het team van de tweede helft met 8-7. De doelpuntenverhouding tussen de senioren en junioren eindigde in 9-6.

Na afloop van de wedstrijd namen de spelers en trainers van FC Groningen de moeite om vele handtekeningen uit te delen en te poseren voor handenvol selfies. Waar VV Sellingen zich volop kon storten op de derde helft, staat voor FC Groningen na een goede nachtrust zaterdagmiddag meteen al de tweede oefenwedstrijd op de rol. Op het Burgemeester Welleman Sportpark is DVC Appingedam de tegenstander. De aftrap is om 14.00 uur. De kassa’s openen om 12.30 uur.

Eerste helft: Padt; Sopacua, Miguel, Te Wierik, Absalem; Gudmundsson, Lundqvist, Postema; Van Kaam, Sierhuis en Balk.
Tweede helft: Padt; Zeefuik, De Koe, Itakura, Poll; Van de Looi, Sallinen, Breij; Hrustic, Dallinga, Warmerdam. Bank: Hoekstra en Suslov.

Scoreverloop: 4’ Balk 0-1, 5’ Postema 0-2, 15’ Postema 0-3, 22’ Sierhuis 0-4, 24’ Gudmundsson 0-5, 29’ Sierhuis 0-6, 33’ Postema 0-7; 56’ Hrustic (strafschop) 0-8, 63’ Hrustic 0-9, 69’ Dallinga 0-10, 75’ Dallinga 0-11, 76’ Dallinga 0-12, 78’ Sallinen 0-13, 80’ Sallinen 0-14, 90’ Dallinga 0-15.

Toeschouwers: 1.100
Scheidsrechter: Winkel