string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen presenteert nieuwe shirts bij Open Dag.

Zondag 06 augustus 2017 om 17:10

FC Groningen heeft vandaag, zondag 6 augustus, in en om het Noordlease Stadion de jaarlijkse Open Dag gehouden. Er kwamen over de hele dag gerekend naar schatting iets meer dan tienduizend bezoekers af op het evenement.

Het officiële programma van de Open Dag begon met de shirt-lancering van PUMA. Het kledingmerk is de komende seizoenen de leverancier van alle wedstrijd en trainingskleding bij de Trots van het Noorden. Naast het stijlvolle traditionele groen-witte thuistenue zal FC Groningen dit seizoen de uitwedstrijden in een volledig zwart tenue spelen, met groene accenten.
 
Namen op het shirt
Vanwege regelgeving en contractuele verplichtingen konden de namen van de spelers dit seizoen aanvankelijk niet op het shirt komen te staan. Daar heeft de club nu een creatieve oplossing voor gevonden. De spelersnamen staan dit seizoen onder het clublogo op de borst van de spelers. Eén van de spelers heeft op het laatste moment een nieuw rugnummer toegewezen gekregen. Clubtopscorer Mimoun Mahi gaat dit seizoen op eigen verzoek met het rugnummer 10 spelen.
 
Bij de presentatie verscheen Ernest Faber als laatste op het veld. De hoofdtrainer van FC Groningen liet het aanwezige publiek weten dat de sportieve doelstelling van zijn ploeg tweeledig is. “We willen ons verbeteren ten opzichte van vorig seizoen en dat betekent dat we minimaal weer voor de play-offs moeten gaan. Daarnaast willen we vooral veel meer thuiswedstrijden gaan winnen, dat heeft er met name vorig jaar aan ontbroken.”
 
Fanshop
Na de spelerspresentatie nam FC Groningen Onder-12 bezit van het veld om een demonstratietraining te verzorgen. Druk was het vooral bij de gerestylede FanCorner. Het publiek was zeer nieuwsgierig naar de nieuwe PUMA-lijn. De Fanshop heeft een geheel nieuwe uitstraling gekregen, in nauwe samenwerking met PUMA. Direct bij de opening om 13.00 uur werden al de nieuwe wedstrijdshirts verkocht.
 
Wedstrijd Oud FC Groningen
De Open Dag werd in het stadion afgesloten met een wedstrijd van Oud FC Groningen tegen een Supportersteam. Oud FC stond onder leiding van voormalig speler en coach en huidig technisch manager van de club Ron Jans. In zijn selectie zaten onder anderen Walter Waalderbos, Evgeniy Levchenko, Paul Matthijs, Sander van Gessel, Antoine van der Linden en Yuri Cornelisse. Huidig keeperstrainer Bas Roorda stond onder de lat en hoofdtrainer Ernest Faber speelde mee in de verdediging van Oud FC. De coryfeeën van weleer wisten de supporters met ruime cijfers te verslaan: 6-1.

Te Wierik met fan
De eerste shirts in Fanshop
Gezamenlijke teamfoto

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard