string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen presenteert drie nieuwe spelers.

Woensdag 16 januari 2019 om 17:00

FC Groningen heeft vandaag, woensdag 16 januari, drie nieuwe spelers gepresenteerd. Ko Itakura, Mo El Hankouri en Paul Gladon spelen vanaf de tweede seizoenhelft voor de Trots van het Noorden.

De komst van Ko Itakura werd afgelopen maandag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van FC Groningen al bekend gemaakt. De binnenkort (27 januari) 22-jarige middenvelder is dit transferwindow door Manchester City overgenomen van Kawasaki Frontale. Die Japanse club had Itakura het afgelopen kalenderjaar verhuurd aan Vegalta Sendai. FC Groningen huurt Itakura voor de periode van anderhalf jaar van Manchester City.
 
Mo El Hankouri komt over van Feyenoord. De 21-jarige Marokkaanse aanvaller wordt formeel voor de rest van het seizoen 2018/2019 gehuurd van de Rotterdammers en is daarna transfervrij. FC Groningen heeft El Hankouri vanaf die periode voor de duur van twee seizoenen vastgelegd.
El Hankouri komt uit de opleiding van Feyenoord. De linksbenige aanvaller behoorde voor de winterstop steevast tot de wedstrijdselectie van de Rotterdammers, maar moest genoegen nemen met vijf invalbeurten in de Eredivisie.
El Hankouri werd in het seizoen 2017/2018 verhuurd aan Willem II, waar hij twintig keer in actie kwam. El Hankouri, geboren in Rotterdam, speelde één interland voor zowel Oranje onder-20 als Marokko onder-20.
 
Paul Gladon sluit per direct transfervrij aan bij de selectie van hoofdtrainer Danny Buijs. De 26-jarige spits tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion een overeenkomst voor de rest van dit seizoen. Gladon liet in de afgelopen periode zijn contract ontbinden bij Wolverhampton Wanderers. De Premier Leagueclub had de aanvaller voor de winterstop verhuurd aan het Belgische STVV uit Sint-Truiden. De 'Wolves' namen de in Hoofddorp geboren centrumspits in de zomer van 2016 over van Heracles Almelo, dat hem voor het seizoen 2017/2018 weer huurde van de Engelsen.
 
Voor zijn periode bij Heracles Almelo voetbalde Gladon bij FC Dordrecht en Sparta Rotterdam, waar de aanvaller nog ploeggenoot was van zijn nieuwe trainer Danny Buijs. In totaal speelde Gladon meer dan 160 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal. Daarin maakte de spits vijftig doelpunten.

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard