FC Groningen plaatst zich voor Europa League.

Maandag 19 mei 2014 om 16:55

Na een fantastische 3-0 zege op AZ heeft FC Groningen zich voor het eerst in zeven jaar geplaatst voor Europees voetbal. Tjaronn Chery was met twee treffers de grote man bij de FC. Hans Hateboer bepaalde de ruststand op 2-0. Na de 0-0 in Alkmaar is FC Groningen winnaar van de play-offs om deelname aan Europees voetbal.

FC Groningen wilde deze wedstrijd winnen, dat was al snel te zien aan hoe scherp ze aan de wedstrijd begonnen.
Na een prachtige individuele actie van Tjaronn Chery scoorde hij de 1-0! Nog geen tien minuten later was het nota bene rechtsback Hans Hateboer die mee was gekomen naar voren en uit de herkansing van een eerder schot de 2-0 achter de keeper van AZ.
Een kwartier na de rust wistTjaronn Chery zijn tweede van de middag binnen te schieten: 3-0. Dit was ook de eindstand.
Voor de spelers was het een onvergetelijke wedstrijd maar ook voor de deelnemers van de line up was dit een wedstrijd om nooit te vergeten. De volgende Junior Club leden liepen met een speler hand in hand het veld op: Jasper Luttje, Jasper Dekker, Romano Bruintjes, Rob Vegt, Lowie Tolner, Mike Camphuizen, Pascal Regtien, Jurgen Swijghuizen, Duncan van Leggelo, Justian van Leggelo, Demian Dallinga, Remon Kip, Niek Wiebrands en Jesper Venema.
Tijmen Ketellapper, Mathijs Kranenborg, Dominique Westerhoff, Daimy Smidt, Guusje Ottink, Koen Klunder, Thijs Jansen, Sebastiaan Hasper, Ilke Bloem en Massimo Nicolosi liepen mee aan de hand van een AZ speler.
In de rust deed Stichting de Brug mee aan de Shoot Out.

Om foto’s te bekijken van de line-up activiteit, klik hier.