string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen pakt de draad op in Venlo.

Vrijdag 12 april 2024 om 13:00

Na het 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda wacht voor FC Groningen komende zondag opnieuw een tegenstander met geel-zwarte clubkleuren. De Trots van het Noorden reist namelijk naar Limburg voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. De ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien heeft daarbij de steun van een uitverkocht uitvak met 550 FC-supporters die vol achter groen-wit staan. Het competitieduel in stadion de Koel begint om 16.45 uur en is voor de thuisblijvers te volgen via ESPN en/of de live uitzending op RTV Noord.

Hoewel FC Groningen voor de tiende competitiewedstrijd op rij ongeslagen bleef, was er na de 1-1 remise in eigen huis tegen NAC Breda toch sprake van een katterig gevoel. “Het resultaat was teleurstellend. Maar,” stelt Dick Lukkien, “ik heb de wedstrijd teruggekeken en we hebben minder slecht gespeeld dan ik aanvankelijk direct na de wedstrijd dacht. Het spel was best okay, maar met name in de eindfase waren we niet goed genoeg tegen NAC. Het 1-1 gelijkspel gaf de verhoudingen niettemin goed weer, denk ik.”

Daarnaast stelde Lukkien onlangs al dat mensen niet de verwachting moesten hebben dat FC Groningen zomaar even alle resterende competitiewedstrijden zou gaan winnen, ondanks de vorm waarin het team verkeert. De hoofdtrainer voegde daaraan toe, dat dit óók voor de andere ploegen bovenin zou gaan gelden. De ervaren oefenmeester heeft vaker met het KKD-bijltje gehakt en kreeg het gelijk een dag later al aan zijn zijde toen ook koploper Willem II niet wist te winnen van hekkensluiter Jong FC Utrecht. De competitie blijft hierdoor ongemeen spannend.

Afwezigen
FC Groningen moet het tegen VVV stellen zonder Wouter Prins, die nog steeds herstellende is, en Kristian Lien. De Noorse spits viel vorige week in een wedstrijd met onder-21 uit met een knieblessure. “En dat is heel vervelend, want de verwachting is dat Kristian in het restant van dit seizoen niet meer in actie kan komen. En ook een mogelijke vervanger, Nils Eggens, heeft een blessure opgelopen na een ongelukkige val. Dat is voor die jongen heel jammer, uitgerekend nadat hij tegen NAC zijn debuut mocht maken.” Verdediger Nick Bakker is nog een twijfelgeval.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke competitiewedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan zondag stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel in de Koel. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning.

Scheidsrechter
VVV-Venlo – FC Groningen staat zondagmiddag vanaf 16.45 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin hij terugblikt op het thuisduel met NAC Breda, ingaat op de wedstrijdselectie en vertelt over de Limburgse tegenstander.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
2 weken geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
2 weken geleden

Geniet na via ‘Thuis’