string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen organiseert met partners Masterclass trainer/coach.

Vrijdag 16 juni 2017 om 15:34

Het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen, de KNVB en FC Groningen hebben de handen wederom ineen geslagen om ambitieuze trainers een speciale Masterclass aan te bieden. De genoemde partijen willen een bijdrage leveren aan het voetbalniveau in Noord-Nederland en een rol spelen in de persoonlijke ontwikkeling van ambitieuze trainers/coaches.

In vier workshops worden trainer/coaches uitgedaagd door diverse sportprofessionals om het vak eens vanuit een ander perspectief te benaderen. Thema’s die worden behandeld zijn differentieel leren, sportpsychologie, statistieken, periodiseren en individualiseren. Deze experts uit het Noorden zijn onder andere Gerard Kemkers, Bote Talsma, Thomas Waanders en Marcel Groninger (FC Groningen), Anne Benjaminse (Instituut voor Sportstudies en het Centrum voor Bewegingswetenschappen), Gerard Molenaars en Ab van der Velde (KNVB).
 
Trainers/coaches van clubs aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen kunnen hun interesse kenbaar door het invullen van een inschrijfformulier. Deelnemers aan de Masterclass dienen aan diverse voorwaarden te voldoen. Zo is minimaal een KNVB TC III/UEFA C-diploma vereist en wordt een proactieve houding verwacht van de trainer/coaches, waarbij vooraf en na afloop het nodige huiswerk dient te worden gemaakt.
 
De Masterclass is een uitvloeisel van het samenwerkingsverband tussen FC Groningen, HEALTH i PORT en Hanzehogeschool Groningen (Instituut voor Sportstudies). Deelnemers aan de Masterclass ontvangen na het volgen van de workshops licentiepunten voor het trainer/coach-diploma en een Hanzehogeschool-certificaat.
 
De Hanzehogeschool wordt een belangrijke partner van het te realiseren TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn en het Instituut voor Sportstudies gaat op het trainingscomplex van FC Groningen gebruik maken van de reeds bestaande Outdoor Football Lab-faciliteiten. Op deze plek werken onderwijs en onderzoek nauw samen met het bedrijfsleven.
 
Meer informatie over de Masterclass trainer/coach vindt u op: https://www.fcgroningen.nl/amateurconvenant/activiteiten/masterclass-trainercoach

Logos_Masterclass

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam