string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen organiseert met partners masterclass trainer/coach.

Woensdag 28 september 2016 om 09:07

Het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen, de KNVB en FC Groningen hebben de handen ineen geslagen om ambitieuze trainers een speciale masterclass aan te bieden. De genoemde partijen willen een bijdrage leveren aan het voetbalniveau in Noord-Nederland en een rol spelen in het aanvalsplan ‘Winnaars van Morgen’, van de KNVB.

In vier workshops, op vier verschillende locaties, worden trainer/coaches uitgedaagd door diverse sportprofessionals om het vak eens vanuit een ander perspectief te benaderen. Deze experts uit het Noorden zijn onder anderen Gerard Kemkers en Wouter Frencken van FC Groningen, Anne Benjaminse, Barbara Huijgen en Michel Brink (Instituut voor Sportstudies en het Centrum voor Bewegingswetenschappen), Arjan Taaij (volleybalcoach van Abiant Lycurgus) en Mischa Visser (hoofdtrainer van Be Quick 1887, Derde Divisie Zondag), beiden docent aan de Hanzehogeschool Groningen.
 
Voorwaarden
Er worden trainer/coaches uitgenodigd van clubs aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen. Deelnemers aan de masterclass dienen aan diverse voorwaarden te voldoen. Zo is een trainersdiploma van minimaal KNVB TC III /UEFA C een vereiste en wordt een pro-actieve houding verwacht van de trainer/coaches, waarbij vooraf en na afloop het nodige huiswerk dient te worden gemaakt.
 
Er kunnen maximaal twintig trainer/coaches deelnemen aan de masterclass.
 
Samenwerkingsverband
De masterclass is een uitvloeisel uit het onlangs gesloten samenwerkingsverband tussen FC Groningen, HEALTH i PORT en Hanzehogeschool Groningen (Instituut voor Sportstudies).
 
De Hanzehogeschool werkt tevens samen met de Gemeente Groningen, het UMCG en de RuG binnen het Sport Science Instituut Groningen (SSIG). Het SSIG heeft als doel om op het gebied van wetenschap, praktijk en beleid samen te werken en de transfer van kennis te stimuleren. Dit wordt gedaan middels onderwijs, onderzoek en innovatie.
 
Belangrijke partner
De Hanzehogeschool wordt een belangrijke partner van het te realiseren Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn en het Instituut voor Sportstudies gaat op het trainingscomplex van FC Groningen gebruik maken van de reeds bestaande Outdoor Football Lab-faciliteiten. Op deze plek werken onderwijs en onderzoek nauw samen met het bedrijfsleven.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren