string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen organiseert de FC Groningen eSports Cup.

Donderdag 24 mei 2018 om 14:35

FC Groningen organiseert voor het eerst de FC Groningen eSports Cup. Vanuit voorrondes bij amateurverenigingen en winacties zijn negentig finalisten voortgekomen die komende zondag, 27 mei, de strijd aangaan tijdens de eSports Cup finaledag in het Noordlease Stadion.

Het in populariteit stijgende eSports is ook opgepakt door de Eredivisie. Zij hebben de eDivisie opgericht waarin FC Groningen wordt vertegenwoordigd door Absalom Warkor en Nick den Hamer. Op zondag 27 mei krijgen deelnemers de kans zich te meten aan het niveau van deze professionele eSporters door ze uit te dagen tijdens deze finaledag.
 
eSports
FC Groningen is al sinds 2014 actief in eSports. Destijds werd er een heuse eDerby in het stadion georganiseerd tijdens de rust van de derby van het noorden FC Groningen – sc Heerenveen. Sindsdien organiseert FC Groningen geregeld evenementen die zich richten op het spel FIFA 18.
 
eDivisie
De eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met de achttien Eredivisieclubs, EA SPORTS™, Endemol Shine Nederland en wordt uitgezonden door FOX Sports. De missie van FC Groningen en andere Eredivisieclubs is om zoveel mogelijk mensen het Eredivisievoetbal te laten beleven. Met het organiseren van de eDivisie wordt een specifieke, jonge doelgroep bereikt.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’