string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen op zoek naar versterking in vrijwilligerskorps.

Dinsdag 29 augustus 2023 om 10:00

Meerdere keren per maand organiseert FC Groningen thuiswedstrijden voor zo`n 20.000 FC-supporters in Euroborg. Honderden supporters reizen de club waar ook heen achterna bij uitduels. De organisatie van wedstrijden vergt veel mankracht en kost veel geld. Om wedstrijden betaalbaar te houden voor voetballiefhebbers is de FC dringend op zoek naar onder andere stewards die willen meehelpen in de organisatie. Maak samen met ons de positie van de Trots van het Noorden nog sterker. 

Word steward bij FC Groningen. Dichterbij kom je niet. FC Groningen wil graag weten wat de drijfveren zijn van supporters om zich aan te melden als steward, of in een andere vrijwillige functie bij de club zoals servicemedewerker, verkeersregelaar, facilitaire dienst of lid van het medisch team. FC Groningen houdt daarom een onderzoek en vraagt vijf minuten tijd om een enquête in te vullen. De enquête is te bereiken via deze link: https://www.fcgroningen.nl/vrijwilligersonderzoek/.

Vaste vergoeding 
Middels het onderzoek wil FC Groningen uitzoeken hoe het als werkgever – ook voor de honderden mensen met een vrijwillige functie bij de club – aantrekkelijker kan worden. Stewards, servicemedewerkers, de medische dienst, verkeersregelaars en vele anderen, spelen een belangrijke rol in het organiseren van wedstrijden of het begeleiden van supporters bij thuis- en uitduels. Voor alle functies op een wedstrijddag geldt dat er per inzet een vaste vergoeding wordt uitbetaald. 

“Iedere twee weken organiseren wij bij FC Groningen een evenement voor meer dan 20.000 supporters. Daar kunnen we veel extra mankracht en handen bij gebruiken,” vertelt algemeen directeur Wouter Gudde. “Als wij alle mensen extern zouden moeten inhuren, wordt een wedstrijdbezoek onbetaalbaar. We zijn op zoek naar een grotere poule van clubmensen, die zich willen aansluiten bij de FC-familie. Wij zijn ontzettend dankbaar voor alle hulp die we al krijgen van onze trouwe groep vrijwilligers. We zouden het heel mooi vinden als we die groep kunnen laten groeien. Het is een heel belangrijk onderdeel van onze club. Samen zijn we FC Groningen en dichterbij kom je niet.” 

Onderzoek 
Door het aantal werknemers te vergroten dat zich op vrijwillige basis inzet voor de club, blijft het voor meer mensen leuk en haalbaar zich in te zetten voor FC Groningen. Tevens kunnen we bij de inzet van veel vrijwilligers de wedstrijdkosten drukken, wat aan de ene kant ten goede komt aan het tarief dat we hanteren voor supporters bij kaartverkoop en aan de andere kant zorgt de grote inzet van clubmensen voor FC Groningen voor een sterkere financiële positie van de club.

Gudde: “Door het onderzoek willen we inzichtelijk krijgen waar de behoefte van de vrijwilliger ligt, zodat we daarop beleid kunnen maken wat betreft goed werkgeverschap. Om een juist inzicht te krijgen, is het wenselijk dat zo veel mogelijk mensen deelnemen aan de enquête.”  

Clubliefde en vriendschappen 
Wanneer mensen zich aanmelden voor een functie als steward op wedstrijddagen verzorgt en betaalt FC Groningen de te volgen opleiding. Bij FC Groningen houdt talentontwikkeling niet op bij de lijnen van het voetbalveld. Een functie bij FC Groningen kan de start zijn van een mooie loopbaan in verschillende sectoren. Of het kan juist een passend vervolg zijn na een prachtige carrière elders.

Naast werkplezier en de trots die het geeft om je in te zetten voor jouw club, is vrijwilliger zijn bij FC Groningen ook een mooie kans om je sociale leven uit te breiden. Een ultieme mogelijkheid nieuwe vriendschappen op te bouwen. Voor iedereen die zich wil inzetten voor de club en of nieuwe vriendschappen wil opbouwen, is de oproep de enquête in te vullen en ons te helpen onze vrijwilligers nog beter te faciliteren!

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

6 dagen geleden

Draag jij komend seizoen de kleuren van FCG? Verlengperiode seizoenkaarten begonnen

1 week geleden

Jorg Schreuders Speler van het Jaar 2024