FC Groningen onderuit in Waalwijk: 3-1.

Zaterdag 20 maart 2021 om 22:57

FC Groningen heeft zaterdagavond met 3-1 verloren van RKC Waalwijk. De Groningers kwamen binnen het kwartier op een 2-0 achterstand. Thijs Oosting profiteerde namens de Brabanders van twee fouten in de opbouw van FC Groningen. Ahmed El Messaoudi deed voor rust al iets terug voor de Trots van het Noorden. Na een goede actie van Mo El Hankouri schoot de middenvelder de bal in de kruising. In de tweede helft raakte invaller Kian Slor nog de paal, maar besliste Sylla Sow het duel: 3-1.

Slordigheden in de opbouw bij FC Groningen zorgden voor een 2-0 voorsprong voor RKC. Binnen een kwartier kon spits Thijs Oosting twee keer profiteren. De ploeg van trainer Danny Buijs moest zich herpakken. Na een half uur spelen was Alessio Da Cruz dichtbij een goal na een goede actie van Mo El Hankouri.

Even later lukte het de FC toch om iets terug te doen voor rust. Opnieuw een sterke actie van El Hankouri die werd afgerond op fraaie wijze door Ahmed El Messaoudi: 2-1.

_MG_6329

Daniël van Kaam en Bart van Hintum bleven in de kleedkamer achter na rust. Zij werden vervangen door Damil Dankerlui en Wessel Dammers. Direct na rust kreeg El Messaoudi meteen een mogelijkheid op de gelijkmaker. Zijn schot vloog rakelings over de lat. Na een uur spelen bracht Danny Buijs nog meer verse krachten met Paulos Abraham en Kian Slor. Zij vervingen Gabriel Gudmundsson en Patrick Joosten.

Paal
De grootste kans op de gelijkmaker was een kwartier voor tijd voor invaller Kian Slor. De aanvaller uit eigen opleiding raakte vanaf dichtbij de paal uit een rebound. Tijdens het slotoffensief counterde RKC naar een grotere voorsprong. Invaller Sylla Sow tikte van dichtbij binnen: 3-1.

Ondanks de nederlaag blijft FC Groningen op plek 6 op de ranglijst van de Eredivisie.