FC Groningen onderuit in Nijmegen.

Zondag 31 oktober 2021 om 16:28

FC Groningen heeft zondagmiddag in Nijmegen verloren van N.E.C. In het Goffertstadion werd het 3-0 voor de thuisploeg. De FC kwam vlak voor rust op achterstand door een goal van Ali Akman. In de tweede helft scoorden Elayis Tavsan en Jonathan Okita voor de Nijmegenaren.

Leeuwenburgh

FC Groningen moest in Nijmegen haar trouwe aanhang bij uitwedstrijden helaas missen omdat het duel in het Goffertstadion zonder publiek werd gespeeld. De thuisploeg had in de eerste helft het betere van het spel en keeper Peter Leeuwenburgh hield de Trots van het Noorden met meerdere reddingen op de been. Beide ploegen leken doelpuntloos de kleedkamers op te zoeken voor de rust, maar in blessuretijd kwam Ali Akman tussen een terugspeelbal van Mo El Hankouri en keeper Leeuwenburgh waardoor de Nijmegense spits kon scoren, 1-0.

FC Groningen kwam sterk uit de kleedkamer voor de tweede helft. Binnen vijf minuten kansen creëerde de Trots van het Noorden drie goede kansen. Daleho Irandust kwam een stap tekort op een voorzet van Paulos Abraham, Tomas Suslov schoot hard op het doel en Mo El Hankouri schoot naast na een voorzet van Suslov. Het initiatief lag bij de FC en juist op dat moment viel de treffer aan de andere kant. Na een snelle ingooi kon Jonathan Okita schieten. Leeuwenburgh keerde een schot, maar de rebound werd binnengeschoten door Elayis Tavsan.

Met nog twintig minuten te spelen bracht trainer Danny Buijs drie aanvallende krachten. Jørgen Strand Larsen, Romano Postema en Patrick Joosten kwamen in het veld. Spits Strand Larsen was enkele minuten na de wissel gevaarlijk uit een hoekschop en ook Wessel Dammers kon vanuit een corner nog eens kansrijk op het doel koppen. Scoren deed de FC echter niet in Nijmegen. N.E.C. maakte in blessuretijd nog wel een goal via Okita die een voorzet van Calvin Verdonk afrondde. Direct na de treffer werd afgefloten, 3-0.

Volgende week zondag speelt FC Groningen om 12.15 uur een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Rondom dat duel wordt een eerbetoon gehouden aan Arjen Robben. Robben zal met zijn familie aanwezig zijn in Euroborg. Tickets voor de wedstrijd zijn te koop via de online ticketshop.