string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder leiding van Faber gestart aan seizoen 2016/2017.

Zondag 26 juni 2016 om 20:40

Op Sportpark de Koepel in Haren is FC Groningen zondagmiddag onder het toeziend oog van 800 liefhebbers gestart met het seizoen 2016/2017. De nieuwe hoofdcoach Ernest Faber begroette liefst 26 spelers op de eerste training, onder wie de nieuwelingen Ruben Jenssen en Tom van Weert.

De FC-fans die de gok namen om onder droge omstandigheden de eerste training bij te wonen, kwamen niet bedrogen uit. Ondanks een dreigend pak wolken bleef het de volledige training droog. Vlak na de presentatie van de trainersstaf en eerste selectie brak zelfs het zonnetje door op Sportpark de Koepel.
Naast de 23 huidige spelers van de eerste selectie sloten ook doelman Peter van der Vlag, middenvelder Robbert de Vos en verdediger Keziah Veendorp van FC Groningen onder-23 aan bij de selectie van het eerste elftal. Van de 26 gepresenteerde spelers, kwam alleen Martijn van der Laan niet in actie bij de trainingsvormen. Hij hield een enkelblessure over aan zijn verhuurperiode bij SC Cambuur. De eerste ronde van de warming-up ging gepaard met een inmiddels traditioneel vuurwerk en groene rookpotten.
Tijdens de eerste warmloopronden van het nieuwe seizoen werd hoofdtrainer Faber geïnterviewd door de zomers geklede stadionspeaker Jan Wildeman. Faber meldde dat de voorbereiding in het teken staat van fit worden en wedstrijden spelen. De eerste training van hij van een ‘ander kaliber’ dan die van zijn voormalige club NEC. Verder wil hij met FC Groningen graag minimaal hetzelfde presteren als afgelopen seizoen en het liefst een stapje beter.
Na de warming-up van inspanningsfysioloog Robbert de Groot kwam Ernest Faber met zijn assistenten Marcel Groninger en Peter Hoekstra aan de oefeningen mét bal. Ook Sander van Gessel van FC Groningen onder-17 ondersteunde de trainersstaf. De training eerste training van het nieuwe seizoen paste in het voornemen van Faber om lang en hard met zijn manschappen aan de slag te gaan. De komende week wordt elke dag om 10.00 uur een training afgewerkt, telkens op de velden van Sportpark Corpus den Hoorn.
Algemeen directeur Hans Nijland meldde tijdens de training dat FC Groningen nog twee verdedigers aan de selectie wil toevoegen en technisch manager Peter Jeltema lichtte toe dat het een zorgvuldig proces betreft waarbij de compositie van de gehele selectie van groot belang is.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren