FC Groningen onder-23 uit voetbalpiramide

25 maart 2019 / vandaag

FC Groningen trekt het Beloftenteam na afloop van het lopende seizoen 2018/2019 terug uit de Derde Divisie. De ploeg verdwijnt daarmee na drie jaar uit de voetbalpiramide. De club zal in het seizoen 2019/2020 deelnemen aan de landelijke Reservecompetitie. De onder-19 is komend seizoen de kop van de opleiding. Voor de talenten die overgaan naar de senioren wordt een programma op maat geboden dat aansluiting heeft met de eerste selectie.

Er zijn diverse redenen waardoor FC Groningen tot het besluit is gekomen om te stoppen met een apart team in de leeftijdscategorie ‘onder-23’. Zo zijn de dispensatieregels voorafgaand aan dit seizoen dermate aangescherpt, dat er geen mogelijkheid meer is om voldoende spelers uit de eerste selectie speeltijd te geven. Daarnaast is er sprake van de komst van een landelijke onder-21 competitie met ingang van 2020/2021, waaraan alle betaaldvoetbalclubs kunnen deelnemen. De club neemt daarop een voorschot met de inrichting van de opleiding.
 
Keurmerk
De doelstelling om elk jaar één of meerdere spelers vanuit de opleiding af te leveren bij de eerste selectie, blijft onverminderd gehandhaafd. Sterker nog, het programma ‘Talenten op één’ zal verder worden geïntensiveerd. FC Groningen streeft ernaar de huidige ‘nationale’ status voor de opleiding op te hogen naar de ‘internationale’ kwalificering, door de opleiding nog beter te faciliteren. Op dit moment zijn er zes clubs in Nederland die het hoogste keurmerk mogen voeren.
 
Maatwerk
Voor de talenten in de bovenbouw van de opleiding was er al sprake van maatwerk per speler. De mogelijkheden en faciliteiten voor deze groep spelers zullen worden uitgebreid. Binnen de selecties van onder-19 en onder-17 is het streven deel te nemen op het hoogste competitieniveau. Kwaliteit kan op deze wijze beter worden ingezet op het totale programma. Daarnaast kunnen de talenten ook ongelimiteerd een rol spelen in wedstrijden van het Reserve-elftal, dat onder regie zal vallen van de eerste selectie.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws