string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen onder-23 thuis tegen VV Capelle.

Vrijdag 07 april 2017 om 11:26

Komende zaterdagmiddag, 8 april, speelt FC Groningen onder-23 op Sportpark Corpus den Hoorn de thuiswedstrijd tegen VV Capelle. Het duel tussen de nummers 13 en 12 van de Derde Divisie Zaterdag begint om 15.00 uur. Toegang is gratis.

In de 30ste speelronde van de competitie gaat de ploeg van trainer Alfons Arts op jacht naar de tweede thuiszege van het kalenderjaar 2017. De voorgaande vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel, waarvan de afgelopen drie in 2-2.

Gemakkelijk
“Het wordt tijd dat we onszelf weer een gaan belonen,” vindt de FC-trainer. “In de afgelopen periode heeft de ploeg de meeste wedstrijden prima gefunctioneerd, maar hebben we verzuimd een voorsprong over de streep te brengen. Afgelopen zaterdag, uit bij FC Rijnvogels (2-2 – red.) was een mindere beurt en dachten we ‘te gemakkelijk’ over de wedstrijd.”

Wapenen
VV Capelle is net als Groningen op jacht naar definitief lijfsbehoud en heeft 34 punten uit 28 wedstrijden. Met 38 punten uit 29 duels heeft Groningen zich nagenoeg veilig gespeeld. “Van onderschatting zal nu absoluut geen sprake zijn. Het is een lastige ploeg en ik schat ze hoger in dan bijvoorbeeld Rijnvogels. We hebben dreiging voorop en voetballend vermogen in de as. Daar moeten we ons tegen wapenen.”

Ruimer
Ten opzichte van vorige week keren Glenn Bijl en Amir Absalem terug van schorsingen. “We hebben weer wat meer spelers tot onze beschikking, maar hebben ook door wat lichte blessures weer wat vraagtekens bij de rest van de groep. De bank zal in ieder geval wat ruimer gevuld zijn met fitte spelers van onder-19.” Die ploeg van trainer Marcel van Buuren speelt een dag later, zondag 9 april, pas zijn competitiewedstrijd bij De Graafschap. “Willen we nog terug naar de top-8 dan moeten we deze winnen!”

20160820EOA9020

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup