FC Groningen onder-23 naar grootste seizoenszege

4 februari 2017 / vandaag

In Hoornaar heeft FC Groningen onder-23 zaterdagmiddag een 4-0 overwinning geboekt op SteDoCo. De ploeg van trainer Alfons Arts stond bij rust op een 2-0 voorsprong door twee treffers van Yassine Zakir. Na de pauze scoorde David Browne tweemaal. De onder-23 staat nog altijd zevende in de Derde Divisie Zaterdag.

Trainer Alfons Arts was na afloop een tevreden man en zag hoe zijn ploeg na een minuut of tien het heft in handen nam. “Het was eerst nog even aftasten, maar daarna hebben we de gehele wedstrijd geheerst. Na twintig minuten kwamen we op voorsprong en vijf minuten voor rust maakten we op een goed moment ook de 0-2.”

In de rust lag de nadruk op waakzaamheid. “SteDoCo heeft een ploeg die ook opportunistisch kan spelen, maar wij lieten de bal het werk doen en zij konden er geen druk op krijgen. De omstandigheden met een nat en nieuwe kunstgrasveld waren in ons voordeel. Na de 0-3 was de wedstrijd gespeeld en hadden we de score eigenlijk nog verder moeten laten oplopen dan 0-4.”

Dat was dan ook Arts’ enige kritiekpunt. “Het enige dat we hebben nagelaten, is dat we de tegenstander niet nog meer pijn gedaan hebben. Vorig seizoen hebben we dat zelf tegen Volendam meegemaakt en als wijzelf de kans hebben, moeten we het echt niet nalaten. Maar ik ben vooral ontzettend tevreden omdat wij vandaag gewoon drie basisspelers misten en andere jongens hun kans gepakt hebben.”

FC Groningen onder-23 staat na 22 wedstrijden met 33 punten op de zevende plek van de ranglijst. Komende zaterdag spelen de Groningers op het eigen Sportpark Corpus den Hoorn tegen Huizen. Aanvang is 15.00 uur en de toegang is gratis.

Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Riksman, Amakodo, Baas, De Leeuw; Breij (79' Veldman), De Vos, Postma (87’ Ploem), Browne; Waterink (73’ Jasper), Zakir.
Rest bank: Borgman, Camara Bos, Margaritha.

Scores: 20’ Zakir 0-1, 40’ Zakir 0-2; 54’ Browne 0-3, 80’ Browne 0-4.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws