string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 naar Capelle; onder-19 naar NEC/FC Oss.

Vrijdag 27 oktober 2017 om 13:26

De opleiding van FC Groningen heeft dit weekend een beperkt programma. Alleen onder-23 en onder-19 komen in het laatste weekend van de herfstvakantie in actie in officiële wedstrijden. De reis van onder-23 gaat naar Capelle, terwijl onder-19 afreist naar Nijmegen.

Trainer Alfons Arts gaat met zijn onder-23-ploeg als nummer 4 op bezoek bij de huidige nummer 12 van de Derde Divisie Zaterdag, VV Capelle. “Een tegenstander met wisselende resultaten, die speelt in een wisselende samenstelling,” weet Arts. “Maar we richten ons uiteraard weer vooral op ons eigen team. De afgelopen twee weken was het qua voetbal wat minder en dus is het zaak om de draad op te pakken.”

“Het zal echt beter moeten,” weet de FC-trainer. “Thuis tegen Odin’59 was het positiespel te traag en vorige week bij Magreb’90 hebben we verzuimd een hogere uitslag neer te zetten. We hebben afgelopen week weer hard gewerkt aan de technische vaardigheden en het positiespel, want als we de volgende stap willen maken dan moeten we de amateurteams onze wil gaan opleggen.”

In de afgelopen week was -door de extra wedstrijd van het eerste elftal- de beschikbaarheid van spelers voor de training van onder-23 wat anders dan gebruikelijk. “We hebben inderdaad diverse spelers moeten afstaan, maar dat hoort bij een opleidingsteam. En voor de jongens die het betreft, is het telkens een mooi leermoment om te wennen aan het hogere niveau.”

Voor de uitwedstrijd tegen Capelle heeft Arts niet de beschikking over Tim Waterink, die twee weken op stage is naar de Canadese club Ottawa Fury FC. “Tom van de Looi is wel weer van de partij. Hij viel zaterdag in Utrecht uit door een tik op de wreef, maar is donderdag weer volledig aangesloten bij de training.”

Programma opleiding zaterdag 28 oktober
Capelle onder-23 vs FC Groningen onder-23 (14.30 uur)
NEC/FC Oss onder-19 vs FC Groningen onder-19 (14.45 uur)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

4 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’