string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-21 start zaterdag competitie op bezoek bij N.E.C..

Donderdag 27 augustus 2020 om 09:39

Waar het eerste elftal nog drie weken heeft om zich voor te bereiden op de start van de Eredivisie, staat voor FC Groningen onder-21 aankomende zaterdag al een competitiewedstrijd op het programma. De ploeg van trainer/coach Sander van Gessel gaat op bezoek bij N.E.C. Vier teams uit de Opleiding spelen vrijdag en zaterdag bekerwedstrijden op Sportpark Corpus den Hoorn.

JW2020072723326

Van Gessel kijkt uit naar aanstaande zaterdag wanneer er in Nijmegen voor het eerst weer om de punten wordt gestreden. “We zijn alweer een tijdje bezig, maar het is lang geleden dat we een officiële wedstrijd hebben gespeeld,” zegt de trainer. “Je moet als speler elke dag je kansen pakken om jezelf te ontwikkelen. Op trainingen, tijdens oefenwedstrijden, maar ik ben zelf ook speler geweest en weet dat een echte wedstrijd toch een andere spanning met zich meebrengt.”
 
Mooie kansen en ervaringen
Veel spelers van Onder-21 speelden de afgelopen weken geregeld mee met oefenwedstrijden van het eerste elftal, waardoor Van Gessel zijn groep amper compleet had. “Het was vooraf heel duidelijk dat de eerste selectie tot aan afgelopen weekend ook spelers van Onder-21 nodig zou kunnen hebben in hun oefenprogramma. Het is uiteraard lastig omdat je niet kunt samenspelen als team in wedstrijden, maar voor de spelers die met het eerste mee mochten doen, zijn het mooie kansen en ervaringen.”
 
FC Groningen is ingedeeld in Divisie 1, het hoogste niveau van de door de KNVB nieuwe landelijke Onder-21 competitie. De tegenstanders zijn Feyenoord, sc Heerenveen, het samengevoegde FC Twente/Heracles, ADO Den Haag, Almere City, NAC en N.E.C, de club waar de Trots van het Noorden zaterdag op bezoek gaat.
 
Volwaardig programma
“We spelen tot aan de winterstop in een competitie van acht ploegen waardoor we veertien wedstrijden spelen. Een mooi volwaardig programma waarin we hopelijk veel weerstand krijgen en kunnen bieden zodat alles bijdraagt aan de ontwikkeling van zowel de spelers individueel als het team.”
 
“We hebben een talentvolle groep en willen presteren en ontwikkelen. Het is dit seizoen een doel om spelers klaar te stomen voor het eerste en uiteraard ook om wedstrijden te gaan winnen. We willen een bepaalde manier van spelen laten zien en dat koppelen aan resultaat. Ik kijk er ontzettend naar uit om verder te gaan in dat boeiende proces met de spelersgroep en de staf.”
 
Bekerwedstrijden
De andere lichtingen in de Opleiding starten aankomend weekend nog niet aan de competitie. Wel staan er voor vier teams bekerwedstrijden op het programma. Alle vier de bekerwedstrijden worden gespeeld op Sportpark Corpus den Hoorn.

Vrijdag 28 augustus: 
FC Groningen onder-14 – N.E.C. onder-14           17.00 uur

Zaterdag 29 augustus
FC Groningen onder-18 – Vitesse onder-18           15.00 uur
FC Groningen onder-16 – DWS onder-16               14.00 uur
FC Groningen onder-13 – PSV onder-13                11.30 uur 

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren