Op Corpus den Hoorn leverde een volle voetbalzaterdag enkele fraaie resultaten op. Zo speelde de onder-13 sterk en stuntte de onder-17 met een mooie winst op Ajax.

FC GRONINGEN O.19 0-1 FC TWENTE O.19
0-1 (55.)
opstelling FCG o.19 Jan Hoekstra, Tim Riksman (83.Marc Vegter)), Marijn Ploem (73.Yoran Popovic), Giorgio Beltau, Daniel Camara Bos, Tom van de Looi, Daniel Bouman (76.Anthony van Dongen), Julian Nak, Tim Freriks (46.Martijn van Maastrigt), Kolbeinn Finnsson, Jhurrey Margaritha.
In een matig schouwspel leed FC Groningen onder-19 de eerste nederlaag van dit seizoen. Via Tim Freriks (van dichtbij over) en Jhurrey Margaritha (naast) stichtte de ploeg van trainer Marcel van Buuren het eerste gevaar. Beste kans voor rust was voor Tim Riksman die van dichtbij het net niet wist te vinden. In de tweede helft kreeg de FC via Tom van de Looi een mooie mogelijkheid maar zijn schot miste precisie. Nadat de gasten een vrije kopkans misten was het in de 55ste minuut wel raak. De Groningers probeerden het daarna wel maar maakten voorin veelal de verkeerde keuzes. In de slotminuut voorkwam doelman Jan Hoekstra met een save nog een tweede tegentreffer.

FC GRONINGEN O.17 2-0 AJAX O.17
1-0 Mees Gootjes (5.), 2-0 Sam Crowther (20.)
opstelling FCG o.17 Mats Roorda, Leonel Miguel, Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Thomas Poll, Ludovit Reis, Darlin van der Werff (56.Ayoub Haddad), Mees Gootjes, Sam Crowther (76.Sil Bos), Hampus Finndell (76.Ken Raghoebar), Abraham Misehouy (58.Rano Burger).
De ploeg van trainer Sander van Gessel behaalde de eerste overwinning van dit seizoen. De zeperd in en tegen Emmen werd weggespoeld met drie mooie punten op Ajax. In de eerste veertig minuten had de FC weinig te duchten van de Amsterdammers. Slechts eenmaal was Ajax gevaarlijk. Vijf minuten voor rust werd een inzet net naast geschoten. FC Groningen had toen al een 2-0 voorsprong genomen.
Mees Gootjes joeg de bal vanaf 25 meter afstand in de kruising en op aangeven van Hampus Finndell scoorde Sam Crowther beheerst de tweede treffer. Na rust probeerde de opponent het wel maar echt gevaarlijk werd het nooit. Wel moest doelman Mats Roorda een redding verrichtten om de aansluitingstreffer te voorkomen. Beste kans voor de thuisploeg was nog voor Abraham Misehouy die een uiterste inzet net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

PEC ZWOLLE O.15 2-2 FC GRONINGEN O.15
1-0 (4.), 1-1 Kian Slor (24.), 2-1 (41.), 2-2 Sietze de Klerk (61.)
opstelling FCG o.15 Levi de Ron, Tijs Mulder (47.Bjorn Meijer), Yannick Hettinga, Milan de Koe, Nout de Groot, Daan Scholtens (47.Cyrill Jansen), Jesper de Backer (55.Sietze de Klerk), Corvin Braun, Joel van Kaam, Romano Postema, Kian Slor.
Aan de wedstrijd in Zwolle hield de onder-15 een punt over. De Zwollenaren begonnen sterker aan de wedstrijd en namen dan ook snel de leiding. “We begonnen slordig en slap aan de wedstrijd. En dat bleef het ook na die treffer,” zei trainer Bote Talsma. “Na ongeveer een kwartier spelen kregen we meer grip op de wedstrijd en kregen we geleidelijk ook wat kansen.” Jesper de Backer kreeg de kans op de gelijkmaker maar hij miste de toegekende strafschop. Dankzij een doelpunt van Kian Slor werd er alsnog met een gelijke stand gerust.
Na rust moesten de gasten wederom een achterstand proberen goed te maken. “Na rust speelden we meer op de helft van de tegenstander maar Zwolle bleef gevaarlijk vanuit omschakelmomenten en scoorde daar ook uit,” aldus Talsma. De onder-15 paste daarna de formatie aan en vanaf dat moment was de ploeg continue aan het drukken. Echt grote kansen leverde dit niet op maar Sietze de Klerk wist nog wel een punt veilig te stellen. Talsma: “Dit gelijkspel voelt als verlies maar dat heeft te maken met de verwachtingen vooraf. Als je realistisch naar de wedstrijd kijkt is een gelijkspel wel terecht.”

FC GRONINGEN O.13 5-1 FC TWENTE O.13
1-0 David van der Werff (5.), 2-0 Thom van Bergen (18.), 3-0 Thom van Bergen (23.), 3-1 (51.pen.), 4-1 David Brouwer (54.), 5-1 Djurre Laansma (59.)

opstelling FCG o.13 Roy Mos, Xander de Wilde, Maxim Mariani, Jay Kuiper, Wouter Prins, Revelino Slagveer, Jorg Schreuders, Menno Mulder, Thom van Bergen, David van der Werff, Gilanni Bos. Wissels: Fofin Turay, Daan van der Meulen, Djurre Laansma, Milan Schaaphok, Swen Venema, Aaron van den Berg, David Brouwer, Romano Huizinga.
De onder-13 van FC Groningen boekte de tweede overwinning in vijf dagen tijd. Voor rust speelde de thuisploeg puik combinatievoetbal. De eerste kans, een kopbal van Jay Kuiper, kon door de goalie nog worden gepakt maar in de vijfde minuut was het wel raak. Een schot van David van der Werff verdween onhoudbaar in het doel. Nadat beide teams de lat hadden geraakt verdubbelde de ploeg van trainer Menno van Dam de voorsprong. Gilanni Bos stuitte op de doelman maar vervolgens schoof Thom van Bergen de bal in een leeg doel. De Groningers bleven de betere mogelijkheden creëren. David van der Werff legde koeltjes af op Thom van Bergen die zijn tweede treffer van de dag aantekende.
In het slot van de eerste helft werden de Tukkers wat gevaarlijker. Twee grote kansen waren echter niet aan hun besteedt. Ook na de hervatting kreeg Twente de eerste kans om te scoren.Toch nam FC Groningen weer het initiatief maar duurde het even voordat het doel werd gevonden. Revelino Slagveer zag een inzet naast gaan terwijl Romano Huizinga knap de doelman omspeelde maar zijn poging op de paal uiteen zag spatten. Uit een strafschop kwam de tegenstander terug in de wedstrijd maar het laatste woord was voor groenwit. Na een prima combinatie rondde David Brouwer goed af waarna Djurre Laansma een snelle uitbraak doeltreffend afrondde.

FC GRONINGEN O.12 3-1 FC EMMEN O.12
1-0 Nils Eggens (26.), 1-1 (41.), 2-1 Thijmen Blokzijl (57.), 3-1 Nils Eggens (60.)
opstelling FCG o.12 Jayden Kuiper, Sven Kesimaat, Joop Oosterhof, Jesper Mosselaar, Xander Postma, Roelof Reusken, Willi de Boer, Nathan Lesman, Nils Eggens, Tijn Simmeren, Ahmed Mohammed. Wissels: Thijmen Blokzijl, Robin Kelder, Mehdi Ela Naser, Noah Siahaya, Jesper Oosterbaan, Jordi Rensema.
De Drentse gasten kregen aanvankelijk de grootste kans maar raakten de onderkant van de lat. Toch ging de FC na een rommelige eerste helft alsnog met een voorsprong de rust in. Nils Eggens omspeelde de doelman en scoorde beheerst. Na de hervatting bleef het aan beide kanten rommelig en waren de teams aan elkaar gewaagd. Nadat Emmen gelijk had gemaakt gingen de Groningers op zoek naar het winnende doelpunt. Alvorens die er kwam redde doelman Jordi Rensema nog op een inzet van een speler van Emmen die ineens in vrije schietpositie voor hem opdook.
Vervolgens raakte Nils Eggens de paal waarna Thijmen Blokzijl uit de rebound scoorde. In de slotminuut maakte Eggens zijn tweede van de dag. ''Dit was een matige wedstrijd van beide kanten,” concludeerde trainer Byron Bakker. “Wij moeten nog flink groeien in het samenspel om de bal in grotere ruimtes vrij te krijgen. Nu is het nog te vaak lopen met de bal of te onnauwkeurig. Waar we wel tevreden over kunnen zijn is de gretigheid om de 2-1 te maken. De jongens namen geen genoegen met een gelijkspel.''