FC Groningen onder-16 swingt in doelpuntrijk duel langs Roda JC.

Maandag 26 september 2022 om 19:00

FC Groningen onder-16 heeft afgelopen zaterdag op Sportpark Corpus den Hoorn met 4-2 gewonnen van Roda JC. Met schitterende combinaties en doelpunten van Jismerai Dillema en Mats Hoorndijk wist de ploeg van trainer/coach/manager Bjorn Zwikker de tweede overwinning van het seizoen binnen te slepen.

20220924-_T5A2528

FC Groningen kwam na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong. Jismerai Dillema kreeg de bal op het middenveld, slalomde langs 4 verdedigers van Roda JC. Dillema zette ook nog eens de Limburgse doelman op het verkeerde been, door de bal in de korte hoek te schieten. Vlak voor rust verdubbelde de Trots van het Noorden de voorsprong via een rebound van Mats Hoorndijk: 2-0.

Diezelfde Hoorndijk scoorde tien minuten voor tijd weer met een schot in de kruising na een schitterende aanval. Roda JC Kerkrade deed nog wel wat terug, maar echt spannend werd het niet meer. Ook niet omdat Jismerai Dillema zijn tweede van de middag maakte vanaf de stip, nadat hij zelf gevloerd werd in de zestien meter: 4-1. Het laatste wapenfeit is voor Roda JC, dat de eindstand op 4-2 brengt.

Bekijk de samenvatting via onderstaande videoplayer.