string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen niet akkoord met schikkingsvoorstel.

Woensdag 30 oktober 2013 om 16:03

Na een vooronderzoek naar de wanordelijkheden tijdens de competitiewedstrijd SC Cambuur – FC Groningen, op zaterdag 17 augustus, heeft de aanklager betaald voetbal vandaag schikkingsvoorstellen naar beide clubs gestuurd.

De aanklager stelt FC Groningen in staat van beschuldiging voor wanordelijkheden door de aanhang van de club. De wanordelijkheden bestonden volgens de aanklager uit provocaties richting supporters van SC Cambuur, poging tot uitbraak uit het bezoekersvak, vernieling van het hekwerk in het bezoekersvak en het niet direct opvolgen van instructies van de Mobiele Eenheid. Rekening houdende met de strafkaart van de club is het schikkingsvoorstel dat FC Groningen bij de eerstvolgende uitwedstrijd tegen SC Cambuur in de competitie, KNVB-beker of play-offs geen publiek mee kan nemen.
FC Groningen heeft tot uiterlijk dinsdag 5 november de tijd kenbaar te maken of het akkoord gaat met het schikkingsvoorstel. De club heeft inmiddels bij de KNVB laten weten niet akkoord te zullen gaan. In een later stadium zal FC Groningen hierop terugkomen.
Cambuur
De aanklager stelt ook SC Cambuur in staat van beschuldiging voor wanordelijkheden door de eigen aanhang. De wanordelijkheden bestonden uit provocaties richting supporters van FC Groningen, een poging tot uitbraak richting supporters van FC Groningen, het aanrichten van vernielingen en het meermalen gooien van (gevulde) bekers drank richting/op het speelveld. Het schikkingsvoorstel voor Cambuur betreft een geldboete van €5.000,- waarvan €2.500,- voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.  
Ook Cambuur heeft tot dinsdag 5 november de tijd te reageren op het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.
Inspanningen
Volgens de aanklager betaald voetbal staan de wanordelijkheden haaks op de inspanningen, die de KNVB samen met de clubs verricht, om een veilig en klantvriendelijk voetbalklimaat voor zowel de actieve als passieve deelnemers te bevorderen en de veiligheidssituatie in de stadions te normaliseren. Plezier in het voetbal moet centraal staan, supporters moeten normaal het stadion kunnen bezoeken en het voetbal moet toegankelijk zijn voor een zo groot mogelijk publiek.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren