string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen neemt Zeefuik over van Ajax.

Woensdag 30 mei 2018 om 16:30

FC Groningen heeft Deyovaisio Zeefuik definitief overgenomen van Ajax. De 20-jarige verdediger tekent in het Noordlease Stadion een contract voor drie seizoenen. Zeefuik werd het afgelopen half jaar gehuurd van de Amsterdammers. De Trots van het Noorden had daarbij een eerste recht tot koop bedongen.

Deyovaisio Zeefuik speelde sinds zijn komst naar Groningen 13 officiële duels in het groen-wit. Door zijn drive en wedstrijdinstelling werd hij al snel een publiekslieveling in het Noordlease Stadion. Deyovaisio is de jongere broer van voormalig FC-aanvaller Género Zeefuik en speelde al sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax. De verdediger debuteerde in april 2017 in het eerste elftal van de Amsterdammers, waarvoor hij acht keer uitkwam. Zeefuik had bij Ajax nog een contract tot medio 2019.
 
Publiekslieveling
Manager technische zaken Ron Jans is maar wat blij dat FC Groningen Zeefuik heeft kunnen overnemen van de Amsterdamse club. “Deyovaisio is een sterke, snelle, agressieve verdediger met een goed loopvermogen, die heeft aangetoond heel goed te passen bij de speelwijze en mentaliteit van FC Groningen. Hij is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste kracht in het eerste elftal en één van de publiekslievelingen van de ploeg.”

Troeft Kluivert af

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren