string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen neemt verdediger Van Gelderen over van Ajax.

Vrijdag 17 juni 2022 om 17:00

FC Groningen heeft Liam van Gelderen overgenomen van Ajax. De 21-jarige rechtervleugelverdediger tekent een contract voor vier seizoenen in Euroborg. De Trots van het Noorden betaalt een transfervergoeding voor Van Gelderen, die in Amsterdam nog een doorlopende overeenkomst had tot medio 2023.

Liam van Gelderen werd op 23 maart 2001 geboren in Zaandam en doorliep vanaf Oranje onder-15 diverse jeugdlichtingen van het Nederlands Elftal. De verdediger stroomde in 2012 in bij de opleiding van AZ, waarna hij drie jaar later de overstap maakte naar Ajax. Op 25 maart 2019 debuteerde Van Gelderen in het betaald voetbal als basisspeler voor Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht. In totaal speelde de rechtsback 58 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Hij gaf daarin twee assists en was zelf tweemaal trefzeker.

Afgelopen seizoen debuteerde Van Gelderen in de Eredivisie. Hij speelde bij Ajax meer dan een helft mee als invaller op bezoek bij N.E.C. en kwam tot een tweede invalbeurt op de slotdag van de competitie uit bij Vitesse.

Liam kleiner 2

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is er trots op dat hij Van Gelderen heeft weten te overtuigen naar Groningen te komen. “Er was behoorlijk wat concurrentie en belangstelling voor Liam. Wij volgen hem al langere tijd. Wij hebben Liam aangetrokken voor de rechtsbackpositie. Hij is een atletische jongen die snel is, een behoorlijke lengte heeft en ook aardig kan koppen. Kortom; een heel compleet profiel voor deze positie. Daarnaast heeft Liam in het verleden bij Ajax tevens in het centrum van de verdediging gespeeld, dus hij is ook nog multifunctioneel. Het is geen geheim dat spelers die opgeleid zijn bij Ajax, bij ons succesvol kunnen zijn. Daar zijn inmiddels genoeg voorbeelden van. Wij hebben de verwachting dat Liam een grote kans maakt om zich goed te kunnen laten zien in Euroborg en hier te slagen. Hij is een speler met de potentie om zich op termijn te kunnen doorontwikkelen, maar Liam is nog jong en laten we dus bij het begin beginnen. Dan gaan we vervolgens zien wat er daarna in de toekomst wellicht mogelijk is. Wij wensen hem de komende jaren in ieder geval heel veel succes bij FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven