FC Groningen neemt Azor Matusiwa over van Ajax

7 juni 2019

FC Groningen heeft Azor Matusiwa overgenomen van Ajax. De 21-jarige Nederlandse middenvelder met Angolees bloed tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion een overeenkomst voor vier seizoenen.

Azor Matusiwa, die geboren is in Hilversum, had zijn eerste profopleiding bij Almere City. Sinds het seizoen 2013/2014 speelde Matusiwa voor Ajax en kwam hij uit voor het onder-17, onder-18 en onder-19 team van de Amsterdamse club. Matusiwa speelde met Jong Ajax in totaal dertig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers op 6 mei 2018, in het Eredivisieduel met Excelsior.
 
Matusiwa begon bij Jong Ajax aan het seizoen 2018/2019. In de winterstop werd hij verhuurd aan De Graafschap, waarvoor hij het afgelopen halve seizoen 16 wedstrijden in de Eredivisie voetbalde en vier play-off duels.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de komst van Matusiwa. “We zijn heel blij met de komst van Azor. Hij is een speler die in onze ogen bijzonder goed past bij FC Groningen. Hij is een moderne middenvelder, dynamisch en veelzijdig. Azor heeft een enorme drive en beschikt over duelkracht en een winnaarsmentaliteit. Hij heeft een goede opleiding gehad bij Ajax en het afgelopen halve jaar in Doetinchem laten zien ook te kunnen strijden in de Eredivisie. Azor kan daarnaast vooral goed voetballen en we zijn dan ook blij dat hij ervoor heeft gekozen zijn carrière te vervolgen bij FC Groningen.”

190606EOA1600

Laatste nieuws