string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen naar Schotland voor oefenduel in voorbereiding.

Vrijdag 23 juni 2023 om 14:00

FC Groningen speelt op vrijdag 21 juli in Schotland een oefenwedstrijd tegen Hibernian FC. Het duel wordt gespeeld in het Easter Road Stadium in Edinburgh. Aftrap is die vrijdag om 20.15 uur Nederlandse tijd. FC Groningen onderzoekt de mogelijkheid voor FC-supporters om deze wedstrijd te kunnen bezoeken. Informatie over eventuele kaartverkoop voor FC-supporters volgt later.

Hibernian FC eindigde afgelopen seizoen op een vijfde plaats in het Schotse Premiership en plaatste zich voor de voorrondes van de Conference League. De Schotten spelen in de week na het oefenduel met FC Groningen thuis tegen Víkingur afkomstig van de Faeröer Eilanden of Inter Club d’Escaldes uit Andorra. Hibernian FC speelt in het Easter Road Stadium dat plaats biedt aan ruim 20.000 toeschouwers.

De nieuwe FC-spits Kevin van Veen weet wat het is om te scoren op Easter Road. Van Veen maakte namens Motherwell afgelopen seizoen twee goals in de uitwedstrijd tegen Hibernian (1-3). FC Groningen zal haar supporters informeren zodra er meer duidelijkheid is over de mogelijkheid voor FC-supporters om de wedstrijd te bezoeken en de kaartverkoop.

FC Groningen start de voorbereiding op het seizoen 2023/2024 op zaterdag 1 juli om 14.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. De eerste groepstraining onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Dick Lukkien. Woensdag 5 juli wordt de eerste oefenwedstrijd gespeeld in Annen tegen VV Annen, aftrap 19.00 uur. Een paar dagen later op zaterdag 8 juli speelt FC Groningen in Onstwedde tegen Onstwedder Boys. Aftrap voor dat duel staat gepland om 15.00 uur.

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

FC Groningen zet volgende stap bij meidenvoetbal, Kingma fulltime in dienst

2 dagen geleden

Seizoenkaartaantal richting uitverkocht, verlengen kan nog tot en met zondag

3 dagen geleden

FC trapt Eredivisie-seizoen in Euroborg af tegen NAC